Kari Paljakka ja Sarita Koskelin valittiin SES:n tuotantoneuvojiksi

koskelinpaljakka
Sarita Koskelin ja Kari Paljakka. Kuva: Suomen elokuvasäätiö

Elokuvaohjaaja Kari Paljakka ja televisiotuottaja Sarita Koskelin (entinen Harma) aloittavat Suomen elokuvasäätiön uusina tuotantoneuvojina tammikuun 1. päivänä vuonna 2018. Paljakka ja Koskelin tulevat vastaamaan pitkien elokuvien tuotannon tuista, minkä lisäksi Koskelin käsittelee televisiodraamojen (jaksopituus 22 minuuttia) ja Paljakka kansainvälisten vähemmistöyhteistuotantojen tukihakemukset.

Paljakka ja Koskelin tulevat korvaamaan tehtävissään nykyiset tuotantoneuvojat, Hannu Tuomaisen ja Marjo Valveen, joiden viisivuotiskausi päättyy vuoden lopussa.

Suomen elokuvasäätiön hallituksessa vuodet 2007–2011 istunut Koskelin on tehnyt pitkän uran MTV:llä, missä hän työskentelee vastaavana draamatuottajana. Paljakka puolestaan oli AVEK:n tuotantoneuvojana vuodet 1998–2001, ja hän on ohjannut muun muassa elokuvat Veturimiehet heiluttaa (1992) ja Eläville ja kuolleille (2005).

– Olemme Elokuvasäätiössä erittäin tyytyväisiä uusiin tuotantoneuvojiimme. Heillä molemmilla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura elokuva- ja tv-alalla. Tämä kokemus antaa heille erinomaiset mahdollisuudet toimia pitkien näytelmäelokuvien ja tv-draaman tukien esittelijöinä tulevina vuosina, Elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen kertoo lehdistötiedotteessa. – Uskomme, että he tulevat jatkamaan ansiokkaasti nykyisten tuotantoneuvojiemme erinomaista työtä.

 

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).