4K UHD -arvostelu: Idän lohikäärme (1985) on vain lajityypin ystäville

a

THE LAST DRAGON
Yhdysvallat 1985

Ohjaus: Michael Schultz
Käsikirjoitus: Louis Venosta
Tuotanto: Rupert Hitzig
Pääosissa: Taimak, Julius J. Carry III, Chris Murney

1 tunti 48 minuuttia

Idän lohikäärme (1985) ei ole varsinainen parodia 1970-luvun kamppailulajielokuvista, mutta kylläkin komedia ja pyrkii olemaan hauska siinä missä saman lajityypin elokuvat usein ovattahtomattaan koomisia. Michael Schultzin ohjaama elokuva olisi kaivannut roimasti enemmän yritystä huumorissa, sillä kokonaisuus on tylsänpuoleinen. Oma pieni viehätyksensä on siinä, että kyseessä on niin selvästi oman aikansa tuote.

Karate Kidin (1984) suurmenestyksen vanavedessä teattereihin tullut ja hyvin menestynyt Idän lohikäärme kertoo newyorkilaisesta nuorukaisesta Leroy Greenistä (Taimak), joka lähtee etsimään toista puolikasta Bruce Leelle kuuluneeseen mitaliin. Reissullaan Leroy joutuu tekemisiin Harlemin Shogunin (Julius Carry) kanssa, joka haluaa itse löytää mitalin puuttuvan puolikkaan ja on valmis kätyreineen mukiloimaan kenet tahansa löytääkseen etsimänsä.

Naispääosassa nähdään Vanity, joka näyttelee paikallista tv-julkista Lauraa, johon Leroy kaikkien muiden nuorten miesten tapaan iskee silmänsä. Leroy seikkailee New Yorkissa etsimässä mitalinpuolikasta, pakoilee roistoja ja tekee tuttavuutta Lauran kanssa. Meno ei ole erityisen vauhdikasta, sisältörikasta tai kiinnostavaakaan, mutta Idän lohikäärme onkin tehty martial arts -elokuvien ystäville. Jos ei niihin kuulu, on tästä elokuvasta vaikea saada mitään irti.

Tuore 4K UHD -tallenne on teknisesti moitteeton suoritus, komea ja ”filmillinen” restaurointi, jossa on upeat värit.


1tahtea
1tahtea


Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Columbia Pictures (Sony)
Kuvasuhde: 1,85:1, 2160 p, 24 fps, Dolby Vision, HDR
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: koomikko Amber Ruffinin ja kirjailija Lacey Lamarin fanikommenttiraita.


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).