themanwiththeironheartbd

HHhH
Ranska, Iso-Britannia, Belgia, Yhdysvallat 2017

Ohjaus: Cédric Jimenez
Käsikirjoitus: Cédric Jimenez, David Farr, Audrey Diwan
Tuotanto: Daniel Crown, Alain Goldman
Pääosissa: Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell

2 tuntia

Holokaustin pääarkkitehti Reinhard Heydrich (1904–1942) pääsi hengestään, ennen kuin hänet olisi Nürenbergissä tuomittu hirtettäväksi. Ranskalaisen Cédric Jimenzin ohjaama The Man with the Iron Heart kertoo Heydrichin (Jason Clarke) tarinaa painottuen tietysti toiseen maailmansotaan ja Heydrichin SS-uraan.

Jimenezin elokuvassa Heydrichin naissuhteet aiheuttavat onnettoman lopun hänen sotilasuralleen. Vaimon (Rosamund Pike) ja lapsia hän kuitenkin saa, ja vaimo tuo Hitlerin opit miehensä tietoisuuteen. Määrätietoinen Heydrich saa Himmleriltä pestin SS-tiedustelupalvelun johtajaksi, missä tehtävässään tämä pesunkestävä natsi käy murhaamassa puolalaisia ja valloittamassa Prahan.

The Man with the Iron Heart on hyvin tasainen ja tylsä kertomus, johon on yritetty saada särmää kuvaamalla huolella Heydrichin ja muiden natsien tekemiä joukkoteloituksia sekä lisäämällä filmiin sänkykamarikohtauksia, joista tunteet ovat kaukana. Heydrichin henkilökuvaa yritetään syventää näyttämällä tämän lapsiensa ja vaimonsa seurassa, mutta kaikkiaan rautasydämisen miehen tarina on kylmä ja päähenkilö merkityksetön – sellainen, johon ei kukaan kiinnittäisi mitään huomiota ihmisiä täynnä olevassa huoneessa. Yhtä merkityksettömiä ja hengettömiä ovat muidenkin roolihahmojen kuvaukset.

Elokuvan loppupuolella Heydrichin sijaan tarinan päähenkilöiksi nousee kaksi vastarintaliikkeen miestä, jotka ovat saapuneet Prahaan salamurhaamaan Heydrichin. Hyvä kysymys, miksei elokuva heti alusta alkaen kerro heistä ja tapahtumista heidän näkökulmastaan. Mikään Paul Verhoevenin Gestapon vihollinen nro 1 (1977) tämä elokuva ei missään tapauksessa ole.

28:lla miljoonalla eurolla tuotettu The Man with the Iron Heart on Jimenezin edellisen elokuvan, The Connectionin (2013), tapaan visuaalisesti miellyttävä, mutta hengetön teos. Heydrichin tapauksesta kiinnostuneita kiinnostaisi varmasti myös Sean Ellisin ohjaama Anthropoid (2016), jota ei kuitenkaan ole Suomessa julkaistu DVD- tai BD-tallenteena.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.39:1)
Levyjä: 1

16u

dvdblu ray

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja