THE GREY
Yhdysvallat 2011

Ohjaus: Joe Carnahan
Käsikirjoitus: Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers
Tuotanto: Joe Carnahan, Ridley Scott, Tony Scott, ym.
Pääosissa: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney

1 tunti 57 minuuttia

Toivottua heikommin menestyneen The A-Team -toimintafilmin yhdessä tehneet Joe Carnahan ja Liam Neeson tekivät heti perään toisen yhteisen elokuvan, varsin pienimuotoisen jännitys- ja kauhutarinan, joka on jälleen yksi todiste siitä, että Liam Neeson on nykypäivän kovin äijä valkokankaalla.

Smokin' Aces- ja Narc-elokuvistaankin tunnetun Carnahanin ja James Wanin Väkivallan vihollinen -uudelleenfilmattisoinnin kirjoittaneen Ian Mackenzie Jeffersin yhdessä kynäilemä The Grey – suden hetki kertoo lento-onnettomuutta seuraavasta selviytymistaistelusta. Huonolla säällä liikkeelle lähtevä kone menettää toisen siivistään ja syöksyy maahan Alaskan kylmään erämaahan. Kahdeksan miestä selviytyy, heidän joukossaan Neesonin näyttelemä John, joka elättää itsensä metsästämällä susia.

Erämiestaidot tunteva John on merkittävä johtaja, kun kahdeksan miehen ryhmä päättää lähteä taivaltamaan kohti etelää, toivoen löytävänsä asutusta, ennen kuin kylmyys ja nälkä tappaa heidät. Vieläkin akuutimpi vaara on lähistöllä asuva susilauma, jotka tulevat ja tappavat vaikka kirkkaassa päivänvalossa. Tasaiseen tahtiin miesjoukkio muuttuukin yhä harvalukuisemmaksi samalla, kun turva häämöttää – jos häämöttää.

The Grey – suden hetki on mitä suurimmassa määrin geneerinen elokuva selviytymistaistelusta erämaassa, josta sentään puuttuu kannibalismi, vaikka senkin kustannuksella kyllä vitsaillaan. Karismaattisen ja miehisen Liam Neesonin rinnalle ei ole palkattu toista tähteä, vaan Neesonin jälkeen tunnetuin näyttelijäkaartin jäsen on sekin vain Dermot Mulroney, jonka naaman varmasti moni tuntee. Pelkästään viime vuonna Mulroney näytteli viidessä elokuvassa ja lisäksi ohjasi yhden.

The Greyn suurin heikkous on sen ohjaaja. Carnahanin käsitys jännityksestä ja kauhusta on se, että joka ainoalla hiljaisella hetkellä jostakin kuvan ulkopuolelta miesten kimppuun hyökkää yksi tai useampi susi. Mitä hiljaisempi hetki, sitä varmemmin sitä seuraa tällainen halpa ”yllätys”. Tätä merkittävää seikkaa lukuun ottamatta Carnahan on tehnyt työnsä kuin ammattilainen.


LISÄMATERIAALI

Poistettuja kohtauksia.


BLU-RAY-JULKAISU


Julkaisija:
Future Film

Tekstitys:
Suomi, norja, ruotsi

Ääni:
DTS-HD Master Audio 5.1

Kuva:
16:9

Levyjä:
1

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja