judasandtheblackmessiah1still
Daniel Kaluuya elokuvassa Judas and the Black Messiah. Kuva: Warner Bros.

Monster Hunter (2021)

Paul W. S. Andersonin ohjaama fantasia- ja seikkailuelokuva Monster Hunter oli tulossa Suomessakin elokuvateattereihin, mutta poikkeusolojen yhä jatkuessa ne suunnitelmat on peruttu ja elokuva tulee suoraan tallennelevitykseen.

Japanilaiseen videopeliin pohjautuvan Monster Hunterin pääosassa nähdään Milla Jovovich, joka näytteli pääosan kuudessa Resident Evil -videopeliin pohjautuvassa elokuvassa vuosina 2002–2016. Näistä ensimmäinen ja kolme viimeistä ovat Andersonin ohjaamia. Anderson on tuttu myös Mortal Kombat -videopelin vuoden 1995 elokuvasovituksesta, joka julkaistaan lähiaikoina uudelleen Blu-ray-tallenteena samoissa kansissa Mortal Kombat 2:n (1997) kanssa. Simon McQuoidin ohjaama uusi Mortal Kombat -elokuva on tulossa Suomen valkokankaille 16. huhtikuuta.


4K UHD, Blu-ray ja DVD kaupoissa 29.3. (SF Studios / Warner Bros.)


The King of Staten Island (2020)

Judd Apatow'n kuudes ohjaustyö The King of Staten Island sai maailmanensi-iltansa viime kesänä yhdysvaltalaisissa PVOD-palveluissa elokuvateattereiden ollessa kiinni koronan takia.

Päämäärättömän nuoren miehen surutyöstä kertovan elokuvan pääosaa näyttelee koomikko Pete Davidson, jonka omakohtaisiin kokemuksiin tarina pohjautuu. Nimekkäämmistä näyttelijöistä mukana ovat Marisa Tomei ja Steve Buscemi.


DVD kaupoissa 12.4. (SF Studios / Universal)

 

Alone (2020)

John Hyamsin ohjaama Alone on uudelleenfilmatisointi ruotsalaisesta jännityselokuvasta Försvunnen (2011), jossa yksin autollaan matkassa oleva nainen joutuu sarjamurhaajan vangiksi keskellä-ei-mitään, onnistuu pakenemaan ja joutuu sitten pakomatkalle vaikeakulkuiseen erämaahan. Pääosia näyttelevät Jules Willcox ja Marc Menchacha.

Monipuolisena ohjaajana tunnetun Peter Hyamsin poika John on ohjannut aiemmin muun muassa kaksi Universal Soldier -sarjan elokuvaa.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 26.4. (Booky / MisLabel)


Crisis (2021)

Richard Geren tähdittämä mainio dramaelokuva Keinottelu (2012) oli käsikirjoittaja Nicholas Jareckin debyytti elokuvaohjaajana. Liki kymmenen vuotta myöhemmin Jarecki on saanut valmiiksi toisen ohjaustyönsä Crisisin, joka kertoo Yhdysvaltain opioidikriisistä seuraten samanaikaisesti kolmea eri tarinaa.

Mukana on liuta tuttuja kasvoja: Gary Oldman, Armie Hammer ja Evangeline Lilly näyttelevät pääosia, muissa rooleissa nähdään mm. Michelle Rodriguez, Lily-Rose Depp, Greg Kinnear ja Luke Evans.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 3. toukokuuta. (SF Studios)

 

The Little Things (2021)

Denzel Washington on pikkukaupungin sheriffi, joka työmatkallaan Los Angelesiin joutuu mukaan paikalliseen sarjamurhaajajahtiin. John Lee Hancockin ohjaaman ja käsikirjoittaman The Little Thingsin muissa pääosissa nähdään Rami Malek ja Jared Leto.

Toisin kuin Hancockin itsensä sepittämä The Little Things, hänen kuusi edellistä elokuvaansa ovat kaikki tosipohjaisia kertomuksia. The Highwaymen (2013) kertoo Bonnie Parkerin ja Clyde Barrow'n ajojahdista poliisin näkökulmasta, Saving Mr. Banks (2013) Walt Disneyn ja lastenkirjailija P. L. Traversin yhteistyöyrityksistä, The Founder (2016) McDonalds-ketjun alkuvaiheista ja The Alamo (2004) puolestaan Teksasin vallankumouksen kuuluisimmasta taistelusta. The Rookie (2002) ja Elämä pelissä (2009) taas ovat urheilumaailmaan sijoittuvia tositarinoita.

The Little Things oli ensimmäisiä niistä Warner Bros. -studion uusista elokuvista, jotka julkaistiin samanaikaisesti Yhdysvaltain teattereissa ja HBO Max -suoratoistopalvelussa.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 17.5. (SF Studios / Warner Bros.)

 

Judas and the Black Messiah (2021)

Mustat pantterit -järjestön paikallisjohtajiin kuulunut Fred Hampton kuoli poliisin luoteihin kotietsintäoperaation yhteydessä joulukuussa 1969. Toistakymmentä vuotta myöhemmin Chicagon kaupunki tuomittiin vahingonkorvauksiin, mutta sänkyynsä ammutun Hamptonin kuolemasta ei tuomittu ketään vankeusrangaistukseen. Hamptonin kuolemaa on sittemmin pidetty FBI:n suunnittelemana salamurhana.

Shaka Kingin ohjaama Judas and the Black Messiah kertoo Hamptonin viimeisistä vaiheista ja tämän FBI:lle ilmiantaneesta William O’Nealista. Päärooleissa nähdään Daniel Kaluuya ja LaKeith Stanfield, jotka nähtiin yhdessä myös Jordan Peelen Get Out -kauhujännärissä (2017).


DVD kaupoissa 14.6. (SF Studios / Warner Bros.)

lizzie1still
Kristen Stewart ja Chloë Sevigny elokuvassa Lizzie. Kuva: MisLabel

Lizzie (2018)

Hullunkiilto silmissään valokuvissa poseerannut Lizzie Borden on yksi Yhdysvaltain historian tunnetuimmista murhasta syytetyistä ihmisistä. Bordenin isä ja äitipuoli kuolivat kirvesmurhaajan uhreina kotonaan elokuussa 1892. Kaiken järjen mukaan Borden oli todennäköisin syyllinen, mutta riittävän pitävät todisteet puuttuivat eikä tuomiota tullut.

Tapaus on ollut useiden näytelmien ja tv-elokuvien aiheena, mutta Craig William Macneillin ohjaama Lizzie on ensimmäinen Bordenista kertova valkokangaselokuva. Chloë Sevigny näyttelee Bordenia ja Kristen Stewart tämän kotitalon piikaa, josta on elokuvassa tehty myös Bordenin salainen rakastettu.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 14.6. (Booky / MisLabel)

 

Silk Road (2021)

Suomalaisen Peter Flinckenbergin kuvaama Silk Road kertoo tositarinan parikymppisestä Ross Ulbrichtistä, jonka pimeään verkkoon perustamassa Silk Road -kauppapaikassa omistajaa vaihtoivat niin huumeet kuin laittomat aseetkin. Ulbrichtin (NIck Robinson) kiinnijäämistä seurataan elokuvassa hänen ja FBI-agentin (Jason Clarke) näkökulmista.

Silk Roadin ohjaaja Tiller Russell on saanut tänä vuonna valmiiksi myös Netflixin dokumenttisarjan sarjamurhaaja Richard ”Night Stalker” Ramirezista. Enemmänkin dokumenttien parissa työskennellyt Russell on ohjannut ennen Silk Roadia vain yhden näytelmäelokuvan, suoraan videolevitykseen joutuneen b-luokan länkkärin The Last Rites of Ransom Pride (2010), joka julkaistiin DVD:llä myös Suomessa.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 21.6. (Booky / MisLabel)

 

Resistance (2020)

Miimikko Marcel Marceau liittyi Ranskan miehityksen jälkeen vastarintaliikkeeseen ja auttoi sitä kautta juutalaisia pakoon. Venezuelalaisen Jonathan Jakubowiczin ohjaaman ja käsikirjoittaman Resistancen pääosassa Marceauna nähdään Jesse Eisenberg. Clémence Poésy näyttelee vastarintaliikkeeseen kuuluvaa Emmaa, johon Marceau rakastuu.

Jakubowiczin edellinen ohjaustyö, nyrkkeilyelokuva Hands of Stone (2016), tuli sekin Suomessa suoraan tallennelevitykseen.


Blu-ray ja DVD kaupoissa 28.6. (Booky / MisLabel)

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Keskiviikko 28.7.

petterikaniinijulisteuusi

Perjantai 30.7.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste lapinlahtijul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja