nelostie2Rannikolta rannikolta- ja Nelostie-sarjojen isännät

Elonetiin on ilmestynyt nyt kolme kotimaista tv-dokumenttiharvinaisuutta 1960-luvulta, Nelostie (1965), Rannikolta rannikolle (1967) ja Jörn Donner kertoo Helsingistä (1965).

KAVI omistaa näiden dokumenttisarjojen kaikki muut oikeudet paitsi tv-esitysoikeudet. Suomen Filmiteollisuus Oy:n tuottamien Nelostie- ja Jörn Donner kertoo Helsingistä -sarjojen oikeudet KAVI hankki erikseen tuottaja T. J. Särkän perikunnalta. Suomi-Filmi Oy:n tuottaman Rannikolta rannikolle -sarjan oikeudet siirtyivät KAVI:lle osana Suomi-Filmin kanssa tehtyä kauppaa.

Näiden kolmen dokumenttisarjan lisäksi KAVI omistaa oikeudet vain muutaman elokuvan pidennettyyn tv-sarjaversioon. MTV:n vanhojen ohjelmien oikeudet ovat pääsääntöisesti edelleen MTV:llä.

Kuvaajana päätyönsä tehneen Olavi Tuomen ohjaamat Nelostie (1965) ja Rannikolta rannikolle (1967) ovat reportaasimaisia dokumentteja, joissa pääosassa ovat tavalliset suomalaiset. Kuvausryhmä on kiertänyt ympäri Suomea kuvaten seutuja ja maisemia, haastatellen työläisiä, maanviljelijöitä ja pienyrittäjiä. 

Kaikki kolme dokumenttisarjaa on kuvattu 35 mm:n filmille.

 

linkkiNelostie Elonetissä

linkki Rannikolta rannikolle Elonetissä

linkkiJörn Donner kertoo Helsingistä Elonetissä

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 5.3.

kukapelkaanoitiajuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

supercooljuliste supercooljuliste karalahtijuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

EFA-yleisöäänestys

Finland 220x150

European Film Awards -yleisöäänestys

Viikon luetuimmat uutiset