marjapyykkokekkonen msabogal
Odotus-elokuvan Inka Kallén ja Aku Louhimies. Kuva: Laura Malmivaara

Suomen elokuvasäätiö myönsi joulukuun tukipäätöskokouksessaan tuotantotuen neljälle pitkälle näytelmäelokuvalle. Suurimmat potit, 750 000 euroa, menivät kahdelle esikoisohjaajalle, Aleksi Delikourasin elokuvalle Punttikomedia ja Niklas Lindgrenin elokuvalle Huonot naiset.

Punttikomedia kertoo entisen kirjastotädin uudesta urasta bikini fitness -urheilijana. Käsikirjoituksen on laatinut Pekko Pesonen ja tuotannosta vastaa Yellow Film & TV Oy, joka on tuottanut Pesosen käsikirjoituksista Napapiirin sankarien kaksi jatko-osaa ja Joona Tenan Perunan (2021). Punttikomedian budjetti on 1,63 miljoonaa euroa.

Huonot naiset puolestaan kertoo lappilaisista hääjuhlista. Käsikirjoittajakaksikko Niklas ja Karoliina Lindgren on aiemmin kirjoittanut Taavi Vartian lastenelokuvan Lomasankarit (2014) ja Jörn Donnerin draamaelokuvan Armi elää! (2015). Huonojen naisten tuotannosta vastaa Tekele Productions Oy:n Miia Haavisto. Elokuvan budjetti on 1,37 miljoonaa euroa.

Lapissa vietettävistä häistä kertoo myös näyttelijä Misa Palanderin käsikirjoittama Skimbagirls, joka sai 665 000 euron tuotantotuen 1,33 miljoonan euron kokonaiskustannuksiin. Kaiho Republic Oy:n Liisa Penttilä-Asikainen ja Pete Eklund tuottavat ja Marja Pyykkö ohjaa. Pyykkö tekee parhaillaan Vuosisadan häät -nimistä hääkomediaa Helsinki-filmi Oy:lle.

Neljäs ja viimeinen tuotantotuen saaja on Aku Louhimiehen ohjaama Odotus, joka pohjautuu Juhani Ahon klassikkoromaaniin Papin rouva (1893). Louhimiehen ja elokuvan pääosaa näyttelevän Inka Kallénin käsikirjoittama draamaelokuva on jo kuvattu. Louhimiehen, Andrei Alénin ja Kaarina Gouldin tuottaman elokuvan tuotantoyhtiö on huhtikuussa perustettu Backmann & Hoderoff Oy.

Odotus sai 290 000 euron tuotantotuen. Sen kokonaisbudjetti on 1,1 miljoonaa euroa.


Kekkos-elokuvalle suurin kehittämistuki

Suurimman kehittämistuen, 45 000 euroa, sai Heikki Kujanpään ohjaama ja Hannamaija Matilan käsikirjoittama Urho, joka on Maarit Tyrkön kirjaan pohjautuva kertomus Tyrköstä ja presidentti Urho Kekkosesta. Elokuvan tuottaa MRP Matila Röhr Productions.

Kehittämistukea saivat myös Katja Gauriloffin Je'vida, Markus Lehmusruusun The Squirrel, Toni Kamulan Soldier ja Visa Koiso-Kanttilan Rakkikoira.

 

Päivitetty klo 15.47: lisätty budjetit

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 11.12.

A joulutarinajuliste2020

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

supercooljuliste supercooljuliste karalahtijuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Tuoreimmat uutiset

pakonyban