supercool1still
Madison Davenport ja Jake Short elokuvassa Supercool. Kuva: Yellow Film & TV

Teppo Airaksisen ohjaama englanninkielinen teinikomedia Supercool saa ensi-iltansa joulukuun 4. päivänä SF Studiosin levittämänä. Yellow Film & TV Oy:n Olli Haikan tuottama ja yhdessä Alin Moussavin kanssa käsikirjoittama elokuva kertoo nörttikaveruksista, jotka saavat tilaisuuden loistaa ikätovereidensa keskuudessa.

Supercool on yksi kaikkien aikojen kalleimmista suomalaiselokuvista 8,8 miljoonan euron tuotantokustannuksillaan. Elokuvasäätiö myönsi hankkeeseen 790 000 euron tuotantotuen, josta päätettäessä elokuvan budjetti oli 4,9 miljoonaa euroa.

Supercoolilla on hyvin vähän tekemistä Suomen ja suomalaisten kanssa. Ohjaajan, toisen käsikirjoittajan ja tuottajien lisäksi elokuvan päätekijöistä vain leikkaaja Jussi Rautaniemi on suomalainen. Loput työryhmästä ja kaikki näyttelijät ovat Yhdysvalloista. Alabamassa maalis–huhtikuussa 2019 kuvatun Supercoolin näyttelijöistä nimekkäin on Damon Wayans Jr., joka on työskennellyt pääasiassa television puolella.

Supercoolin tuottanut Yellow Film & TV on Suomen suurin elokuva- ja tv-alan tuotantoyhtiö. Sen liikevaihto oli viime vuonna liki 25 miljoonaa euroa ja vuosien 2015–2019 yhteenlaskettu liikevaihto oli yli 90 miljoonaa euroa.

Päivitetty klo 14.00.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 4.12.

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

fuckingwithnobodyjuliste tunturintarinajuliste supercooljuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

pakonyban