kaikkisynnit1still
Matti Ristinen näyttelee Kaikki synnit -sarjan pääosaa. Kuva: MRP Matila Röhr Productions

MRP Matila Röhr Productions Oy:n tuottaman Kaikki synnit -rikossarjan toinen tuotantokausi tulee elokuvateattereihin 22. lokakuuta. Samana päivänä uudet jaksot ilmestyvät katsottavaksi myös Elisa Viihteen tilausvideopalveluun.

Elokuvateattereissa Kaikki synnit nähdään kahdessa noin 130-minuuttisessa osassa, joista kumpikin sisältää kolme jaksoa. Teatterilevityksestä vastaa Aurora Studios.

– Jaksot on leikattu siten yhteen, että välijaksoissa ei ole lopputekstejä vaan siisti ylimeno seuraavaan jaksoon. Olemme kuvanneet sarjan laajakangasformaatissa, esityskopion on 4K-resoluutiolla ja ääni on miksattu elokuvateatteriesitystä varten, tuottaja Ilkka Matila kertoo.

Kaikki synnit -sarja on kokonaisuudessaan Mika Ronkaisen ohjaama ja Jani Kumpulaisen kuvaama. Käsikirjoitus on Ronkaisen ja Merja Aakon.

 

Suurimmat ketjut ovat lähdössä mukaan

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen televisiosarja esitetään liki muokkaamattomassa tv-sarjamuodossa elokuvateattereissa. Mikko Niskasen Kahdeksan surmanluotia (1972) nähtiin teatterilevityksessä lyhennettynä ja muokattuna elokuvaversiona, vaikka myös sen sarjaversion esittämisestä oli neuvoteltu ennen tv-esitystä. Tuolloin suunnitelma kaatui sarjan tilanneen Yleisradion vastustukseen. Ulkomailla vastaavaa levitystä on harjoitettu laajemminkin, esimerkiksi Yhdysvalloissa Game of Thrones -sarjan kohdalla.

– Meillä on jo aikaisemmin ollut harkinnassa tällainen mahdollisuus ensimmäisen kauden kohdalla, ja jo silloin elokuvateattereiden tapahtumamyyjät olivat kiinnostuneita asiasta. Tietenkin nykyinen markkinatilanne, jossa ulkomaista sisältöä on vähemmän ja monissa teattereissa on lisätty esitysmääriä rajatun paikkamäärän vuoksi, kannustaa kokeilemaan uutta katselumuotoa, Matila tunnustaa.

Tuottajan mukaan uuteen levitystapaan on elokuvateatterikentässä suhtauduttu myönteisesti.

– Vastaanotto on ollut erinomainen. Näillä näkymin Finnkino, Bio Rex, Cinamon sekä pienemmät teatterit ovat kaikki ottamassa sarjamme ohjelmistoonsa.

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.6.

petterikaniinijulisteuusi

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

luokkakokous3jul perunajuliste2 sihjajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

EFA-yleisöäänestys

Finland 220x150

European Film Awards -yleisöäänestys