thetrialofthechicago7still1
Joseph Gordon-Levitt nähdään The Trial of the Chicago 7:ssä. Kuva: Netflix

Käsikirjoittaja Aaron Sorkinin ohjaama The Trial of the Chicago 7 tulee Suomessa teatterilevitykseen lokakuun 2. päivänä, kaksi viikkoa ennen sen ilmestymistä Netflixiin. Elokuvan on tuottanut Paramount Pictures, jonka piti myös levittää se normaaleja kaavoja noudattaen. Koronaepidemian seurauksena Paramount myi heinäkuussa elokuvan levitysoikeudet 56 miljoonalla dollarilla Netflixille, joka laskee sen nyt kahdeksi viikoksi teattereihin.

The Trial of the Chicago 7:n täkäläisestä teatterilevityksestä vastaa Cinemanse Oy. Aiempien Netflixin elokuvien Suomen-levityksen hoiti Scanbox, jonka kautta teattereihin tulivat Alfonso Cuarónin Roma (2018), Martin Scorsesen The Irishman (2019), Noah Baumbachin Marriage Story (2019) ja Fernando Meirellesin Kaksi paavia (2019). Marriage Story ja Kaksi paavia saivat kumpikin ainoastaan runsaat kaksisataa katsojaa ja Scorsesen jättiläistuotantokin vain kolmetuhatta katsojaa. Roman katsojaluvut salattiin, ja samaa yritettiin myös Marriage Storyn ja Kahden paavin kohdalla.

Sorkinin vuonna 2007 kirjoittama The Trial of the Chicago 7 oli kehitteillä yli kymmenen vuoden ajan. Tositapaukseen 1960-luvulta pohjautuvan elokuvan alkuperäinen ohjaaja oli Steven Spielberg, jonka jälkeen projektia kehittelivät niin Ben Stiller kuin Paul Greengrasskin. Kuvaukset käynnistyivät lopulta vasta syksyllä 2019. Käsikirjoituksen laatimisen ja toteutumisen välissä Sorkin ehti voittaa Oscarin David Fincherin The Social Networkin (2010) käsikirjoituksesta ja debytoida ohjaajana Molly's Gamella (2017).

The Trial of the Chicago 7:n pääosissa nähdään Yahya Abdul-Mateen II, Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Michael Keaton, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt sekä Frank Langella.

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 30.10.

comeplayjul theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste naurunvarjollajuliste fuckingwithnobodyjuliste tunturintarinajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja