Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan ensi-iltaa lykätään

muumipeikkojapyrstotahti1still
Muumipeikko ja pyrstötähti. Kuva: Dennis Livson / Kindernet

Tuotantoyhtiö Finland Cinematic Oy ilmoitti tänään siirtävänsä Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan ensi-iltaa tarkemmin määrämättömään ajankohtaan. Vuonna 1993 valmistuneen piirroselokuvan uudistetun version piti tulla teattereihin syyskuun alussa, mutta nyt suunnitelmat muuttuivat "yleisestä tilanteesta johtuen". Lykkäämällä ensi-iltaa se yritetään kohdistaa paremmin muihin Muumien 75-vuotisjuhlavuoden yleisötapahtumiin.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan useita satojatuhansia euroja maksanut uudistettu versio poikkeaa joiltakin osin alkuperäisestä. Kuva on rajattu uudelleen siten, että osa kuvan ylä- ja alareunasta on jäänyt näkymättömiin ja vastaavasti sivuille on piirretty lisää kuvaa. Sen lisäksi elokuvasta on muun muassa poistettu Muumien ruokapöydästä viinilasit. Tuottaja Antti J. Jokinen vetosi tässä asiassa ikärajaluokitteluun, vaikka todellisuudessa kuvassa näkyvät viinilasit eivät olisi vaikuttaneet ikärajaan mitenkään.

Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan ensi-illan siirtymisestä huolimatta syksylle on luvassa runsas määrä uusia kotimaisia elokuvia, noin 4-5 elokuvaa kuukaudessa.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).