Elokuussa tallennelevitykseen tulee kourallinen uusia, teatterilevitystä vaille jääneitä elokuvia sekä muutama klassikko ja vanhempi kotimainen elokuva.

thewayback202still1Ben Affleck ja Janina Gavankar, The Way Back -elokuvan pääpari. Kuva: Warner Bros.

 • Ihmismetsästyksestä kertova kauhuelokuva The Hunt (2020) oli tulossa Yhdysvaltain teattereihin syyskuussa 2019, mutta elokuisten joukkoampumisten seurauksena ensi-iltaa lykättiin aina tämän vuoden maaliskuuhun saakka. Koronaepidemia piti huolen siitä, ettei elokuvaa nähty Suomen valkokankailla lainkaan, mutta 3. elokuuta se julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina. Ohjaaja Craig Zobelin aikaisemmatkin ohjaustyöt – Compliance (2012) ja Z for Zachariah (2015) – tulivat Suomessa suoraan DVD-levitykseen. (Universal Sony)

 • Ben Affleck ja häntä The Accountant -elokuvassa (2016) ohjannut Gavin O’Connor (Warrior) ovat jatkaneet yhteistyötään koripallomaailmaan sijoittuvalla draamaelokuvalla The Way Back (2020). Yhdysvaltain teattereihin maaliskuussa laskettu elokuva tulee Suomessa suoraan DVD- ja Blu-ray-levitykseen 24. elokuuta. Näin olisi todennäköisesti käynyt koronaepidemiasta huolimattakin, sillä vaikka kyseessä onkin Warner Bros.:n tuotanto, niin yhdysvaltalaiset urheiluaiheiset draamaelokuvat eivät ole Suomessa juurikaan menestyneet. (Warner Bros.)

 • Australialainen murhamies ja lainsuojaton Ned Kelly (1854–1880) on ollut lukuisten elokuvien aiheena, mutta vielä rriittää kerrottavaa. Macbethin (2015) ja Assassin’s Creedin (2016) australialainen ohjaaja Justin Kurzel on tehnyt nyt True History of Kelly Gang -nimisen elokuvan, jossa tunnettua roistoa näyttelee George MacKay. Elokuva julkaistaan Suomessa suoraan tallennelevitykseen, DVD ja Blu-ray ilmestyvät 31. elokuuta. (Universal Sony)

 • Renny Harlinin Deep Blue Sea (1999) on käytännössä hänen viimeisin hittinsä. Suomessakin yli 185 000 katsojaa saanut Tappajahain (1975) jäljitelmä on saanut itsekin jäljittelijöitä, nimittäin Warner Bros. on tekaissut camp-elokuvalle pari suoraan videolevitykseen tehtyä jatko-osaa. Kakkososa valmistui vuonna 2018 ja kolmososa tulee Yhdysvalloissa myyntiin heinäkuun lopulla. John Poquen (The Quiet Ones) ohjaama Deep Blue Sea 3 julkaistaan Suomessakin DVD- ja Blu-ray-tallenteina 31. elokuuta. (Warner Bros.)

 • Burt Reynoldsin, Arnold Schwarzeneggerin ja Sylvester Stallonen jälkeen jokaisen toimintaelokuvatähden on täytynyt tehdä vähintään yksi koko perheen elokuva. Useimmiten näissä elokuvissa lihaskimppu joutuu jonkun näsäviisaan pikkuvanhan lapsen vahdiksi. Nyt vuorossa on Dave Bautista, jonka näyttelemä CIA-agentti lähetetään suojelemaan perhettä ja sen 9-vuotiasta tytärtä.

  Peter Segalin (Mies ja alaston ase 33⅓) ohjaama My Spy oli menossa Yhdysvalloissa teatterilevitykseen, mutta koronaepidemian seurauksena julkaisustrategiaa muutettiin. Suomessa elokuva julkaistaan vain DVD:llä 31. elokuuta. (SF Studios)

 • John Travoltan viimeisin pystyynhaukuttu elokuva on The Fanatic (2019), Limp Bizkit -yhtyeen Fred Durstin ohjaama psykologinen trilleri. 66-vuotiaan Travoltan roolisuoritusta pääsee ihmettelemään 12. elokuuta, jolloin elokuva ilmestyy sekä DVD- että Blu-ray-tallenteina. (MisLabel)

 • Grand Isle (2019) on yksi Nicolas Cagen viime vuonna tekemästä kuudesta elokuvasta. Suoraan videolevitykseen tehty elokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 19. elokuuta. (MisLabel)

 

Vanhaa kotimaista, saksalaista ja aasialaista

 • Volker Schlöndorffin ohjaama Peltirumpu (1979) oli uuden saksalaisen elokuvan ensimmäinen suuri yleisömenestys maailmalla, mikäli koulutytöistä tai kotirouvista kertovia ”raporttielokuvia” tai muuta roskaa ei oteta huomioon. Günter Grassin romaaniin pohjautuva Peltirumpu voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin ja sai Suomessakin yli 100 000 katsojaa. Sittemmin se on julkaistu DVD:llä, mutta nyt 21. elokuuta vuorossa on ensimmäinen suomalainen DVD-julkaisu elokuvan ohjaajan versiosta, joka on parikymmentä minuuttia originaaliversiota pidempi. (Future Film)

 • Vittorio De Sican Polkupyörävaras (1948), italialaisen neorealismin kirkkain helmi ja ylipäätään elokuvahistorian hienoimpia teoksia, julkaistaan uudelleen DVD:llä 21. elokuuta. Ilmeisesti se on identtinen aiemmin julkaistun version kanssa eli alkuperäisen Academy-kuvasuhteen 1,37:1 sijaan DVD:llä nähdään hieman rajattu 1,33:1-kuvasuhteen versio. (Future Film)

 • Kotimaisten elokuvien ystävät taitavat olla mielissään, kun Mika Kaurismäen tuotannon harvinaisempia yksilöitä julkaistaan uudelleen DVD:llä 21. päivänä elokuuta. Arvottomat (1982), Helsinki Napoli All Night Long (1987) ja Zombie ja Kummitusjuna (1991) ovat käytännössä identtisiä Future Filmin aiempien julkaisujen kanssa. L. A. Without a Map (1998) taas on erikoisempi tapaus: aikanaan scopena 2,35:1-kuvasuhteella kuvattu elokuva on rajattu 1,78:1-kuvasuhteeseen eli käytännössä molemmilta sivuilta on leikattu reilusti ja radikaalisti kuvaa pois. Scope-versiota ei ole ilmeisesti julkaistu DVD:llä missään maassa, mutta ihmetellä täytyy, miksi joku ohjaaja haluaa itse pilata oman teoksensa. (VLMedia)

 • Ruotsalainen NonStop Entertainment ja Universal Sony julkaisevat 10. elokuuta kolmannen Jackie Chanin vanhoja elokuvia sisältävän kokoelman sekä DVD- että Blu-ray-formaateissa. Tällä kertaa mukana on seitsemän elokuvaa vuosilta 1978–1983 eli Spiritual Kung Fu (1978), Dragon Fist (1979), Fearless Hyena (1979), The Young Master (1980), Half A Load of Kung Fu (1980), Dragon Lord (1982) ja Fearless Hyena II (1983).

 • Disney, Fox ja Paramount eivät julkaise elokuussa yhtäkään uutta tallennetta.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 25.9.

theoutpostjul theoutpostjul

theboy2juliste theboy2juliste

theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tovejuliste nimbyjuliste ristorappaajajavaaravincentjuliste perunajuliste2

Lisää kotimaisia ensi-iltoja