stanandollie1still
Stan Laurel (Steve Coogan) ja Oliver Hardy (John C. Reilly). Kuva: Future Film

Teatterilevityksessä olleet elokuvat

Stan Laurelin (1890–1965) ja Oliver Hardyn (1892–1957) ura ja elämä olivat jo ehtoopuolella 1950-luvun alussa, jolloin kaksikko kiersi näyttämöitä Laurelin kotimaassa Isossa-Britanniassa. Jon S. Bairdin (Filth) ohjaama Stan & Ollie – Ohukainen ja Paksukainen (2018) kertoo tästä vaiheesta legendaarisen, ikimuistoisen koomikkoparin taipaleella. Steve Cooganin ja John C. Reillyn tähdittämä elokuva julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 5. heinäkuuta.

Norjalaisen Hans Petter Molandin kotimaassaan tekemä Lumiauramies (2014) filmattiin juuri uudelleen Yhdysvalloissa, ohjaajana Moland itse. Päänäyttelijä vaihtui Stellan Skarsgårdista Liam Neesoniin ja kieli norjasta englantiin. Kylmä kosto -nimen saanut uusi filmatisointi tuli heinäkuun ensimmäisenä päivänä kauppoihin DVD- ja Blu-ray-tallenteina.

Parhaillaan Suomen valkokankailla kolmannessa John Wick -elokuvassa seikkaileva Keanu Reeves nähdään pääosassa myös Replicas-nimisessä scifi-elokuvassa, joka sai kylmän vastaanoton jokaiselta taholta. Elokuva, jonka naispääosaa näyttelee Alice Eve, julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 5. heinäkuuta.

Heinäkuun ranskalaista tarjontaa edustaa Franck Duboscin Kaikki rakkaudelle ja aasialaista osastoa Chang-dong Leen Burning, jotka molemmat julkaistaan vain DVD-formaatissa, kumpikin 5. heinäkuuta.

Yli 100 000 katsojaa elokuvateatterilevityksessä saanut Ailo – pienen poron suuri seikkailu julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina heinäkuun 5. päivänä. Ranskalais-suomalaisen luonto- ja eläinelokuvan ensi-ilta oli viime jouluna.

Libanonilaisen Nadine Labakin ohjaama Kapernaum – kaaoksen lapset oli tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. Vaikka kyseessä on pienen yleisön art house -elokuva, julkaistaan se siitä huolimatta myös Blu-ray-tallenteena. Kapernaumin DVD- ja Blu-ray-tallenteet tulevat myyntiin 22. heinäkuuta.

Mark Wahlbergin ja Rose Byrnen tähdittämä Instant Family -draamakomedia oli yhdysvaltalaisyleisön mieleen, mutta Suomen elokuvateattereista se katosi nopeasti. Sean Andersin (Daddy's Home) ohjaustyö julkaistaan DVD- ja Blu-ray-tallenteina 15. heinäkuuta.

zforzachariah1still
Chris Pine, Margot Robbie ja Chiwetel Ejiofor näyttelevät Z for Zachariahissa. Kuva: Scanbox

Suoraan tallennelevitykseen tulevat elokuvat (ja sarja)

Chiwetel Ejioforin, Chris Pinen ja Margot Robbien tähdittämän Z for Zachariahin (2015) piti tulla Suomessa DVD- ja Blu-ray-tallennelevitykseen heti tuoreeltaan, mutta se julkaistaankin vasta nyt, heinäkuun 11. päivänä, ja ainoastaan DVD:nä.

Marc Forsterin ohjaama All I See Is You (2016), tähtinään Blake Lively ja Jason Clarke, julkaistaan sekin nyt jälkijunassa DVD:llä 26. päivänä heinäkuuta.

Ranskalaisnäyttelijä Mélanie Laurentin ohjaama Galveston (2018) kertoo kotikaupunkiinsa palaavasta palkkatappajasta (Ben Foster) ja paikallisesta nuoresta naisesta (Elle Fanning). DVD- ja Blu-ray-tallenteet tulevat myyntiin 22. heinäkuuta.

Anne Fletcherin ohjaama Dumplin myytiin suoraan Netflixille, mutta nyt yksinoikeus on päättynyt ja musiikkimaailmaan sijoittuva draamakomedia tulee Suomessakin tallennelevitykseen; DVD ilmestyi eilen. Patti Cake$ -elokuvan Danielle Macdonald ja Jennifer Aniston näyttelevät päärooleja.

Mike Nicholsin elokuvassa Closer – iholla (2004), Anthony Minghellan Päämääränä Cold Mountainissa (2003) ja Kar-Wai Wongin My Blueberry Nightissa (2007) näytelleet Natalie Portman ja Jude Law palaavat yhteen Vox Luxissa, Brady Corbetin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa musiikkimaailman draamassa. Isoista nimistä huolimatta Vox Lux jäi meillä ilman teatterilevitystä, mutta se nähdään sentään DVD:llä 8. heinäkuuta.

Heinäkuun kotimaista tarjontaa edustavat Suomi-Filmi Oy:n elokuvien julkaisut, joista on kerrottu tarkemmin täällä.

 

Jutussa mainitut tallennejulkaisut:

1.7. Kylmä kosto DVD BD
1.7. Dumplin DVD  
5.7. Stan & Ollie – Ohukainen ja Paksukainen DVD BD
5.7. Ailo – pienen poron suuri seikkailu DVD BD
5.7. Burning DVD  
5.7. Replicas DVD BD
5.7. Kaikki rakkaudelle DVD  
8.7. Vox Lux DVD  
22.7. Galveston DVD BD
22.7. Kapernaum – kaaoksen lapset DVD BD
26.7. All I See Is You DVD  
26.7. Z for Zachariah DVD  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja