mustonenhyvarinen1
Taneli Mustonen (vas.) ja Aleksi Hyvärinen (oik.). Kuvat: Don Films

Taneli Mustosen ja Aleksi Hyvärisen yhteinen tuotantoyhtiö Don Films Oy tuottaa yhdessä Solar Films Oy:n kanssa Mustosen ohjaaman Se mieletön remppa -nimisen komedian, jonka kuvaukset alkavat 11. kesäkuuta. Vihdissä kesäkuun 20. päivään saakka jatkuvista kuvauksista siirrytään Viroon, jossa elokuvan pääkuvausjakso alkaa 24. kesäkuuta ja päättyy 25. heinäkuuta.

Se mieletön remppa on 41-vuotiaan Mustosen viides pitkä näytelmäelokuvan ohjaustyö. Tähänastisista suurimman suosion saivat Solar Filmsin tuottamat Luokkakokous (2015) ja Luokkakokous 2 (2017), joista ensimmäinen keräsi yli puoli miljoonaa ja jatko-osakin yli 300 000 katsojaa. Molemmat elokuvat pohjautuivat samannimisiin tanskalaisiin komedioihin.

Myös Se mieletön remppa on peräisin ulkomailta: kyseessä on norjalaisen Pål Bang-Hansenin Norske byggeklosserin (1972) viime vuonna valmistuneen uudelleenfilmatisoinnin uudelleenfilmatisointi. Mustonen ja Hyvärinen ovat laatineet suomalaisversion käsikirjoituksen norjalaiskollegoidensa filmin pohjalta.

Sen mielettömän rempan pääosissa nähdään Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen. Molemmilla on aiempaa kokemusta uudelleenfilmatisoinneista: Hedberg näytteli molemmissa Luokkakokouksissa ja Konttori-televisiosarjan suomalaisversiossa, Kokkonen puolestaan tanskalaiseen elokuvaan pohjautuvassa Swingersissä.

Elokuvasäätiö on myöntänyt Sen mielettömän rempan tuotantoon 720 000:n euron tuen. Kokonaiskustannukset ovat 1,8 miljoonaa euroa.

Solar Films tuottaa nyt kesällä myös Maria Sidin ohjaaman Risto Räppääjän ja väärän Vincentin sekä osatuottaa Claes Olssonin ohjaaman Kjell Westön Riikinkeltaisen taivaan.

Don Filmsin ensimmäinen tuotanto oli Mustosen ohjaama kauhuelokuva Bodom (2016), joka sekin jo kuvattiin Virossa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja