heinahattuvilttitossujaarhakkakoululainen1
Matila Pirttikangas ja Emelia Levy, uudet Heinähattu ja Vilttitossu. Kuva: Hanna-Maria Gröndlund

Lenka Hellstedtin ohjaaman Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkän koululaisen kuvaukset alkavat tänään pääkaupunkiseudulla ja jatkuvat heinäkuulle saakka. Uuden elokuvan pääosissa Heinähattuja Vilttitossuna nähdään kahdeksanvuotiaat Emelia Levy ja Matilda Pirttikangas. Edellisestä elokuvasta tutut Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä sekä Janne Kataja palaavat rooleihinsa, mutta Aku Hirviniemen sijaan Rillirouskuna nähdään Lari Halme. Uutena mukana on myös Aksa Korttila.

Sarjan edellisen osan, Anna Dahlmanin ohjaamaan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljeksien (2017) tapaan uusi elokuva on Yellow Film & TV Oy:n, Nopoloiden Ricky Rapper Oy:n sekä Katajan ja Hirviniemen Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n yhteistuotanto. 1,6:lla miljoonalla eurolla tuotettava elokuva on saanut Elokuvasäätiöltä 640 000:n euron tuotantotuen.

Ohjaaja Lenka Hellstedtin kolme aiempaa pitkää elokuvaa ovat nekin kirjafilmatisointeja: Minä ja Morrison (2001) pohjautuu Kata Kärkkäisen, Maata meren alla (2009) Riikka Ala-Harjan ja Kaikki oikein (2018) Anna-Leena Härkösen romaaniin.  

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen saa ensi-iltansa 14. helmikuuta 2020 SF Studiosin levittämänä. Ensi vuoden Nopola-filmatisointeja on myös Solar Films Oy:n Risto Räppääjä ja väärä Vincent, jonka ohjaajana debytoi näyttelijä Maria Sid.

Kaisa Rastimon ohjaama ensimmäinen Heinähattu ja Vilttitossu (2002) keräsi peräti 320 000 katsojaa. Toissavuotinen Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset sai 170 000 katsojaa.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja