Quentin Tarantinon uusin elokuva Once Upon a Time... in Hollywood saapuu Suomen valkokankaille elokuun 16. päivänä SF Studiosin levittämänä. Vuoden 1969 Los Angelesiin ja Hollywoodiin sijoittuva 159-minuuttinen elokuva kertoo toimintaelokuvien tähdestä (Leonardo DiCaprio) ja tämän sijaisnäyttelijästä (Brad Pitt) samana kesänä, jolloin Charles Mansonin "perhe" murhasi ohjaaja Roman Polanskin raskaana olleen vaimon, näyttelijä-malli Sharon Taten (Margot Robbie).

Cannesin filmifestivaaleilla ensi-iltansa saanut Once Upon a Time... in Hollywood on Sonyn tuotantoa. Noin 85 miljoonaa euroa maksaneen elokuvan täkäläisen levityksen hoitaa SF Studios Finland, jonka tulevaa Sonyn ohjelmistoa on myös Angry Birds -elokuva 2, jonka ensi-ilta viikkoa ennen Tarantinon elokuvaa.

Once Upon a Time in Hollywood on 56-vuotiaan Tarantinon yhdeksäs pitkän elokuvan soolo-ohjaus (kun Neljä huonetta -episodielokuvaa ja Sin Cityä ei lasketa mukaan). Kahdeksasta aiemmasta elokuvasta viisi keräsi Suomessa yli satatuhatta katsojaa. Viimeisin, The Hateful Eight (2015), tuli Suomeen tammikuussa 2016 ja sai noin 110 000 katsojaa.

DiCaprion neljä viimeisintä elokuvaa ovat kaikki saavuttaneet sadantuhannen katsojan rajan. Sen sijaan Pittin, toisen 1990-luvun suursuosikin, edellisestä hitistä, Steve McQueenin 12 Years a Slavesta (2013), on vierähtänyt jo viisi vuotta ja siinäkin elokuvassa hänellä oli vain sivuosa. Tosin viime vuonna yli 200 000 katsojaa saaneessa Deadpool 2:ssa Pittillä oli lyhyt cameo-rooli.

onceuponatimeinhollywood1jul

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja