J-P Valkeapään kolmas pitkä elokuva Koirat eivät käytä housuja on valittu Cannesin filmifestivaalien yhteydessä järjestettävään Director's Fortnight -festivaalille, ensimmäisenä suomalaiselokuvana 25:een vuoteen. Ranskan ohjaajakillan vuonna 1969 perustama rinnakkaisfestivaali oli seurausta Cannesin filmifestivaalin perumisesta vuoden 1968 osalta.

Vuonna 1969 ensimmäisessä Director's Fortnight -festivaalilla nähtiin Risto Jarvan Ruusujen aika (1969). Sen jälkeen festivaalilla on nähty suomenruotsalaisen Jon Lindströmin ohjaama suomalais-ruotsalainen yhteistuotanto Viimeinen kesä vuonna 1984, Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon Da Capo vuonna 1985, Aki Kaurismäen Varjoja paratiisissa vuonna 1987, Matti Ijäksen Pilkkuja ja pikkuhousuja vuonna 1993 ja Kaurismäen Pidä huivista kiinni, Tatjana! vuonna 1994.

Helsinki-filmi Oy:n tuottaman Koirat eivät käytä housuja -elokuvan runsaan 1,4:n miljoonan euron budjetista yli puolet on katettu Elokuvasäätiön ennakkotuella. Kyseessä on suomalais-latvialais-tshekkiläinen yhteistuotanto, jonka SF Studios tuo syksyllä Suomen teattereihin.

Koirat eivät käytä housuja -elokuvan pääosissa nähdään Pekka Strang ja Krista Kosonen. Elokuva on kuvannut Pietari Peltola ja leikannut Mervi Junkkonen.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Elokuvateatterit avoinna jälleen 1.6. alkaen

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja