valkoinenpeura eureka

 

Erik Blombergin ohjaama Valkoinen peura (1952) on ensimmäinen suomalainen elokuva, joka on julkaistu DVD- ja Blu-ray-tallenteina osana brittiläisen Eurekan Masters of Cinema -sarja. Parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globella ja erikoispalkinnolla Cannesissa palkittu Valkoinen peura on sarjan 203. julkaisu.

Junior-Filmi Oy:n tuottama Valkoinen peura siirtyi pian valmistumisensa jälkeen Suomi-Filmi Oy:n omistukseen vastineeksi konkurssiin menneen yhtiön maksamattomista laborointilaskuista. Tämän vuosikymmenen alkupuolella KAVI osti Suomi-Filmin elokuvat, minkä seurauksena myös Valkoinen peura siirtyi valtiollisen elokuva-arkiston omistukseen. Eurekan julkaisu onkin identtinen KAVI:n oman suomalaisen Blu-ray-tallenteen kanssa; molempien lähdemateriaalina on KAVI:n vuonna 2017 restauroima kopio.

Eurekan julkaisussa on myös samat lisämateriaalit kuin suomalaisessa julkaisussa, mutta se sisältää lisäksi vihkosen, jossa on brittiläisten Alexandra Heller-Nicholasin ja Philip Kempin kirjoituksia Valkoisen peuran ympäriltä. 

Masters of Cineman julkaisu sisältää elokuvan sekä DVD- että Blu-ray-tallenteet. Lisäksi siitä on otettu 2 000 kpl:n rajoitettu painos, joka sisältää myös pahvisen kotelon.

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150