ristovanarinpiilokamera3still
Miss Skandinavia Susanne Olsson ja Pekka Autiovuori. Kuva: Filmi-Jatta / VLMedia

Risto Vanarin ohjaama ja käsikirjoittama Risto Vanarin piilokamera (1979) on kaivettu arkistojen kätköistä takaisin esille, ja sen DVD-tallenne ilmestyy kauppoihin 8. päivänä maaliskuuta. Lähestyvän DVD-julkaisun tiimoilta julkaisemme elokuvasta yhden kohtauksen, jossa nähdään tuore Miss Skandinavia Susanne Olsson ja Pekka Autiovuori. Olsson on kutsuttu koekuvaukseen, mutta suomea taitamaton missi joutuu näyttelemään pelkkää suomea puhuvan Autiovuoren kanssa – improvisoiden, ilman käsikirjoitusta. Elokuvan kuvauksissa otetuissa valokuvissa Olsson nähdään peruukissa ja eri vaatteissa kuin itse elokuvassa.

Risto Vanarin piilokamerassa nähdään muutama muukin tuttu kasvo, mutta pääasiassa vitsien keskiössä ja uhreina ovat tavalliset kadunmiehet ja -naiset Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Porista.

16-milliselle filmille kuvattu ja siitä 35-milliseksi levennetty elokuva oli alkujaan peräti 100-minuuttinen. Vuoden 1986 paikallistelevisioesitystä varten siitä leikattiin pois noin vartin verran materiaalia. Se, mitä elokuvasta on poistettu, ei ole enää helposti selvitettävissä, sillä alkuperäistä negatiivia tai kopiota ei löydy Kansallisen audiovisuaalisen instituutinkaan kokoelmista.

 

 

Ensi-illat

Perjantai 16.8.

onceuponatimeinhollywoodjuliste pakomuurintakaajul

innadeyardjul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

veeranmaaginenelamajuliste olensuomalainenjuliste tottumiskysymysjuliste marianparatiisijuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja