astarisborn2018still2
Lady Gaga ja Bradley Cooper elokuvassa A Star Is Born. Kuva: Warner Bros.

Poimintoja Suomessa maaliskuussa julkaistavista DVD- ja Blu-ray-tallenteista.


Ulkomaiset elokuvat:

 • Bryan Singerin ohjaama, nyt jo 400 000 katsojaa saanut Bohemian Rhapsody julkaistaan DVD-, Blu-ray- ja UHD-formaateissa maaliskuun 18. päivänä. (20th Century Fox).

 • Bradley Cooperin esikoisohjaus A Star Is Born on kerännyt yli kaksi kertaa sen verran katsojia kuin saman aiheen edellinen filmatisointi vuodelta 1976. Cooperin ja Lady Gagan tähdittämä musiikkidraama julkaistaan kaikissa kolmessa formaatissa 4. maaliskuuta. (20th Century Fox).

 • Toisin kuin ehkä odotettiin, Wash Westmorelandin ohjaama Colette (2018) ei saanut yhtäkään Oscar-ehdokkuutta. Keira Knightleysta huolimatta yleisömenestyskin jäi melko vähäiseksi. DVD- ja Blu-ray-tallenteet ilmestyvät 18. maaliskuuta. (Universal Sony).

 • Kovasti kehuttu, mutta meillä ilman teatterilevitystä jäänyt Boots Rileyn esikoisohjaus Sorry to Bother You (2018) ilmestyy DVD- ja Blu-ray-tallenteina 4. maaliskuuta. (Universal Sony).

 • David Gordon Greenin ohjaama kahdeksas Halloween (2018) ilmestyy 11. maaliskuuta kolmessa eri formaatissa ja Blu-raylla vieläpä "teräskantisenakin" versiona. Samana päivänä ja samalta levittäjältä tulee DVD- ja Blu-ray-tallenteet toisestakin viimevuotisesta jännäristä, Searchingista. (Universal Sony).

 • Stieg Larssonin aloittaman Millennium-kirjasarjan tuorein filmatisointi, Fede Alvarezin ohjaama Se mikä ei tapa meni teatterilevityksessä odotettua tuntuvasti kehnommin. Siitä huolimatta se ilmestyy nyt niin DVD-, Blu-ray- kuin UHD-formaateissakin. Julkaisupäivä on 24. maaliskuuta. (Universal Sony).

 • Michael Caine, Tom Courtenay, Michael Gambon ja Jim Broadbent näyttelevät pääosia King of Thievesissä (2018), joka kertoo iäkkäiden jalokivivarkaiden tositarinan muutaman vuoden takaa. Suomen teattereissa tätä ei nähty, kuten ei ohjaaja James Marshin edellistäkään, The Mercyä (2018). The Mercy on jo julkaistu DVD:llä, mutta King of Thievesin DVD:n ja Blu-rayn vuoro on 25. maaliskuuta. (SF Studios).

 • R. L. Stinen nuortenkirjasarjaan pohjautuvan Goosebumpsin (2015) Suomen-ensi-ilta peruuntui ja Jack Blackin tähdittämä fantasiakomedia joutui suoraan tallennelevitykseen. Viime vuonna valmistunut jatko-osa Goosebumps 2 ei missään vaiheessa ollut tulossakaan täkäläisiin teattereihin, mutta siitä julkaistaan nyt sekä DVD-, Blu-ray- että UHD-tallenteet. Jatko-osa, jonka pääosassa Blackia ei nähdä, ilmestyy 11. maaliskuuta. (Universal Sony).

 • Toisinaan mainion Paul Weitzin (In Good Company, Poika, American Pie) ohjaama Bel Canto (2018) tulee suoraan DVD- ja Blu-ray-levitykseen 27. maaliskuuta. Samana päivänä samalta levittäjältä tulee myös Scott Speerin ohjaama jännäri I Still See You, sekin viime vuodelta. (Mis.Label / Booky.fi Oy)

 • Rowan Atkinsonin ja kumppaneiden Musta kyy (1982) julkaistaan uudelleen DVD:llä kahdessa osassa 8. maaliskuuta. Atkinsonin tuorein elokuva Johnny English iskee jälleen (2018) oli helmikuun tallenneuutuuksia, mutta eri levittäjältä. (Soul Media / Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy).

 • Norjalaisen "katastrofielokuvavillityksen" tuorein tuote, viime vuonna teattereissa pyörinyt The Quake, ilmestyy DVD- ja Blu-ray-tallenteina 27. maaliskuuta. Samalta levittäjältä on tullut aiemmin niin teattereihin kuin tallennelevitykseenkin toinenkin norjalainen katastrofielokuva, The Wave (2016), joka poiki ohjaaja Roar Uthaugille uuden Tomb Raiderin (2018) ohjauskeikan. (Atlantic Film / Elokuvapalvelu J. Suomalainen).

 • Muusikkoelämäkertaelokuvien tulvan mukana Suomeenkin rantautuu Andrea Bocellista kertova The Music of Silence (2017), jonka ohjaaja Michael Radford on tuttu Il postino – posteljoonista (1994), 1984:stä (1984) ja Venetsian kauppiaasta (2004). DVD- ja Blu-ray-tallenteet kaupoissa 27. maaliskuuta. (Soul Media / Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy).

 • Mainittakoon, että Future Film, joka oli yksi Suomen merkittävimmistä klassikko- ja katalogielokuvien DVD-tallenteiden julkaisijoista, on vähentänyt tallennejulkaisunsa muutamaan nimikkeeseen. Vaasalaislevittäjältä ei ilmesty maaliskuussa yhtäkään uutta tallennetta.

 

Kotimaiset elokuvat ja tv-sarjat:

 • Erik Blombergin ohjaustöiden ja tuotantojen julkaiseminen DVD:llä jatkuu nyt viidellä elokuvalla,. Nyrki Tapiovaaran ohjaamat Kaksi Vihtoria (1939) ja Miehen tie (1940), Hugo Hytösen ohjaama Ketunhäntä kainalossa (1940) sekä Blombergin itsensä ohjaama Kun on tunteet (1954) ja Kihlaus (1955) ilmestyvät kaikki 8. maaliskuuta. (VLMedia).

 • Kotimaisia ovat myös unkarilaisen Janos Zsombolain ohjaama unkarilais-suomalainen yhteistuotantoelokuva Tullivapaa avioliitto (1980) ja Risto Vanarin ohjaama Risto Vanarin piilokamera (1979), jotka nekin tulevat DVD:lle maaliskuun 8. päivänä. Tullivapaan aviolitoon etukannessa on virheellisesti mainittu ohjaajina myös elokuvan apulaisohjaajat. (VLMedia).

 • Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan (2017) televisiosarjaversio tulee DVD- ja Blu-ray-tallenteina myyntiin 11. maaliskuuta. Blu-ray-tallenne on varustettu Dolby Atmos -ääniraidalla, englanninkielisellä tekstityksellä ja englanninkielisillä kansilla (päällä suomenkieliset pahvikannet). (SF Studios).

 • Kotimaisista tv-sarjoista maaliskuussa julkaistaan Anssi Mänttärin Mahdottoman tavallinen Jorma Laine (1996.) ja Jukka Mäkisen yhdessä Pekka Lepikön kanssa ohjaama Päin perhettä (1992). Molemmat sarjat ilmestyvät kahdessa osassa ja ovat myynnissä 15. maaliskuuta alkaen. (VLMedia).

 • Vuoden Jussi-kilvassa parhaan dokumenttielokuvan pystiä tavoitteleva Waiting for Barcelona (2018) tulee DVD:lle 8. maaliskuuta. (PEK / Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy).

Ensi-illat

Perjantai 25.10.

zombieland2juliste judyjuliste

taydellinenjoulujuliste2 pojujuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

taydellinenjoulujuliste koirateivatkaytahousujajuliste someonesomewherejuliste tarhapaivajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150