kaksikuningatarta18still1 upi
Margot Robbie (keskellä) elokuvassa Kaksi kuningatarta. Kuva: UPI

Margot Robbien ja Saoirse Ronanin tähdittämä suurelokuva Skotlannin kuningatar Maria Stuartin ja Englannin kuningatar Elisabetin valtataistelusta saapuu Suomen valkokankaille helmikuun ensimmäisenä päivänä. Josie Rouken ohjaaman elokuvan alkuperäinen nimi on Mary, Queen of Scots ja suomenkielinen nimi Kaksi kuningatarta. Näin oli jo yli 45 vuotta sitten: Charles Jarrott'n ohjaama Mary, Queen of Scots (1971) tuli Suomeen nimellä Kaksi kuningarta.

Vanessa Redgraven ja Glenda Jacksonin tähdittämä alkuperäinen Kaksi kuningatarta sai viisi Oscar-ehdokkuutta, mutta ei lopulta voittanut yhtäkään. Suomessa elokuva nähtiin ensimmäisen kerran elokuussa 1972. Katsojia kertyi vain 6 645 kappaletta.

Myös toisella alkuvuoden uutuudella on tuttu nimi: Steven Knightin Serenityn täkäläinen nimi on Salaisuus pinnan alla, joka oli käytössä jo Robert Zemeckiksen ohjaamalla What Lies Beneathilla vuonna 2000. Zemeckiksen ohjaama kauhujännäri tähtinään Harrison Ford ja Michelle Pfeiffer sai lähes 130 000 katsojaa. Toisen Salaisuus pinnan alla -elokuvan pääparina nähdään Matthew McConaughey ja Anne Hathaway.

Ensi-illat

Perjantai 20.9.

adastrajuliste rambolastbloodjul

missaoletbernadettejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

tottumiskysymysjuliste mestarichengjuliste marianparatiisijuliste divaoffinlandjuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Finland 220x150