waitingforbarcelona1still
Waiting for Barcelona. Kuva: PEK

Pirkanmaan elokuvakeskus on lisännyt loppuvuoden julkaisusuunnitelmaansa kaksi kotimaista ensi-iltaa, Juho-Pekka Tanskasen dokumenttielokuvan Waiting for Barcelona ja Nils-Erik Ekblomin ohjaaman "indie-draaman" Pihalla. Tanskasen elokuva on SES:n tuella tuotettu dokumenttielokuva 27-vuotiaasta Mousta, joka on viettänyt viimeiset 14 vuotta paperittomana Espanjassa. Danish Bear Productions Oy:n tuottaman dokumentin budjetti oli 160 000 euroa, josta SES:n ennakkotuen osuus on 78 000 euroa. 

Pihalla puolestaan on Ekblomin ja Tom Norrgrannin käsikirjoittama tarina kahdesta nuoresta miehestä, joiden uusi rakkaussuhde kestää ehkä vain yhden kesän ajan. Ilman Elokuvasäätiön tukea tuotetulla "indie-elokuvalla" on sama nimi kuin Helsinki-filmi Oy:n vuonna 2009 tuottamalla romanttisella komedialla, jonka Tony Laine ohjasi. Laineen elokuva keräsi alle 15 000 katsojaa. 

Ekblomin Pihalla on Mikko Mattilan A Moment in the Reedsin jälkeen jo toinen tämänvuotinen kotimainen "indie-elokuva", ilman SES:n ennakkotukea tuotettu teos, jonka päähenkilöt ovat miespuolisia seksuaalivähemmistöjen edustajia. 

Waiting for Barcelonan ensi-ilta on 28. syyskuuta ja Pihalla-elokuvan 30. marraskuuta.

ILMOITUS

banneri suom

ILMOITUS

Ensi-illat

Keskiviikko 26.6.

lemmikkiensalainenelama2jul annabellecomeshomejul

Perjantai 28.6.

yesterdayjul 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poikajailves19juliste pelikaanimies19juliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja