sodantuulet1still
Robert Mitchum Sodan tuulet -sarjan päätähtenä. Kuva: ABC

Aikansa tunnetuimpiin ja suurimpiin sotasarjoihin lukeutuvat Sodan tuulet ja Polttouhrit tulevat uusina painoksina kauppoihin lokakuun 26. päivänä. Future Film julkaisi molemmat sarjat DVD-tallenteina vuonna 2008 ja FS Film (nykyinen SF Studios) Polttouhrit uudelleen vuonna 2011. Nyt molempien sarjojen maahantuonnista ja levityksestä vastaa VLMedia Oy.

Dan Curtisin ohjaama ja Herman Woukin oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittama Sodan tuulet (1983) seuraa kahta eri perhettä toisen maailmansodan aikaan. Seitsemänosaisen sarjan budjetti oli 38 miljoonaa dollaria, nykyrahassa yli 80 miljoonaa euroa, ja sen moniin tähtinäyttelijöihin lukeutuvat Robert MitchumAli MacGraw, Jan-Michael Vincent ja Topol. Benito Mussolinia näyttelee italialainen toiminta- ja lännenelokuvaohjaaja Enzo G. Castellari. Kolmella Emmyllä palkittu sarja sai vuonna 1988 jatkoa Sodan muisto -nimisenä 12-osaisena sarjana.

polttouhritdvd2018Kirjailija Gerald Greenin käsikirjoittama ja Marvin J. Chomskyn ohjaama neliosainen Polttouhrit (1978) seuraa lopulta keskitysleirille joutuvaa juutalaisperhettä ja natsien riveissä nousujohdanteista uraa tekevää sotilasta. Sarja oli huomattavan suuri menestys Yhdysvaltain televisiossa yli sadalla miljoonalla katsojallaan, mutta se sai myös ankaraa kritiikkiä holokaustilla "rahastamisesta". Polttouhrien pääosissa nähdään James Woods, Michael Moriarty ja tuolloin suurta läpimurtoaan tehnyt Meryl Streep, joka nähtiin samana vuonna myös Michael Ciminon Kauriinmetsästäjässä (1978).

Molempien sarjojen romaaniversiot on suomennettu heti tuoreltaan.

Ensi-illat

Perjantai 22.2.

destroyerjuliste burningjuliste

lassevslassejuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

babyjanejuliste luontosinfoniajuliste vedenneitojuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja