marianparatiisi1stillkuokkanenPihla Viitala Maria Åkerblomina. Kuva: Sami Kuokkanen

 Zaida Bergroth filmaa parhaillaan Virossa neljättä pitkää elokuvaansa, huijarisaarnaaja Maria Åkerblomista (1898–1981) ja tämän johtamasta uskonnollisesta kultista kertovaa Marian paratiisia. 1920-luvulle sijoittuvan elokuvan nimiroolissa nähdään Pihla Viitala ja Åkerblomin teini-ikäisenä seuraajana Satu Tuuli Karhu, jolla on keskeinen rooli Tiina Lymin Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajassa. Mukana ovat myös Saga SarkolaElina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Åkerblom oli köyhän talon tytär, josta tuli varsinkin Kokkolassa ja Pohjois-Pohjanmaan seudulla tunnettu uskonnollisista saarnoistaan, joita hän suoritti myös "unissaan". Åkerblomin ympärille alkoi kerääntyä suuri joukko uskollisia kannattajia, jotka suojelivat Åkerblomia myös tämän joutuessa syytteeseen lahkon toimintaa vastustaneen ihmisen murhan yrityksestä. Åkerblom tuomittiin viideksitoista vuodeksi kuritushuonerangaistukseen murhan yrityksestä ja väärään valaan yllyttämisestä. Tuomiostaan hän istui kahdeksan vuotta, jonka jälkeen Åkerblom asettui Villa Toivolaan Helsingin Meilahteen.

marianparatiisi2stillkuokkanen
Satu Tuuli Karhu Åkerblomin nuorena seuraajana, Salomena. Kuva: Sami Kuokkanen

Marian paratiisi pohjautuu Anna Viitalan näytelmään Marian lapset, josta Viitala ja Jan Forsström ovat laatineet elokuvakäsikirjoituksen. Elokuvan tuotannosta vastaavat Elokuvayhtiö Komeetta Oy:n Daniel Kuitunen ja Kaisla Viitala. Marian paratiisin budjetti on 1,65 miljoonaa euroa, josta Elokuvasäätiön tuen osuus on 805 000 euroa. Ensi vuonna valmistuvan elokuvan levityksestä vastaa Nordisk Film.

Bergroth on ohjannut aiemmin elokuvat Skavabölen pojat (2009), Hyvä poika (2011) ja Miami (2017).

ILMOITUS

banneri suom

ILMOITUS

Ensi-illat

Keskiviikko 26.6.

lemmikkiensalainenelama2jul annabellecomeshomejul

Perjantai 28.6.

yesterdayjul 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poikajailves19juliste pelikaanimies19juliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja