Mies, jonka edesottamukset Uuno Turhapurona naurattivat aikoinaan teattereissa miljoonia suomalaisia, on palaamassa valkokankaalle lähes puoli vuosikymmentä kestäneen tauon jälkeen. Parhaillaan teattereissa pyörii tähden oma nimikkoelokuva, Mika Kaurismäen ohjaama dokumentti koko kansan tuntemasta näyttelevästä, urheilevasta, laulavasta ja kaatuilevasta [sic] Vesa-Matti Loirista. Edellisen kerran Loiri nähtiin elokuvaroolissa Timo Koivusalon keskinkertaisesti menestyneessä romanttisessa Kaksipäisen kotkan varjossa -musiikkidraamassa vuonna 2005, jota edeltänyttä Aleksi Mäkelän Pahoja poikia Loiri tähditti yhdessä nuoremman polven tähtien kanssa. Mäkelän elokuvasta tuli katsotuin kotimainen sitten Pekka Parikan Talvisodan ja vuoden 1989.

Keskiviikkona 31. pitkäsoittonsa julkaiseva Loiri tulee näyttelemään sivuroolin Varasto-nimisessä komediassa, jonka kuvaukset ovat alkaneet. Veli-Pekka Hännisen (Riisuttu mies) käsikirjoittama filmi kertoo Anterosta (Kari-Pekka Toivonen), maalikaupan varastomiehestä, joka myy työnantajan tavaroita ohi kirjanpidon ja ajautuu suhteeseen työtoverinsa (Minttu Mustakallio) kanssa. Antero ei ole valmis sitoutumaan, mutta naisella on omat suunnitelmansa. Mitä ne suunnitelmat ovat ja minkälaista roolia Loiri näyttelee, se selvinnee viimeistään elokuvan ensi-iltapäivänä 30. joulukuuta 2011.

Elokuvan ohjaa Taru Mäkelä, 51, joka on Taideteollisessa korkeakoulusta valmistunut televisiotuotantojen, fiktio- ja dokumenttielokuvien ohjaaja. Hänet tunnetaan niin Mäkelöiden elokuvasuvun tarinaa käsittelevästä Saalis-dokumentistaan kuin Jussi-ehdokkuuksia kahmineesta Pikkusisar -draamasta (1999). Varaston tuotannosta vastaa uusi Kinosto Oy ensimmäisenä tuotantonaan. Nimensä yhtiö on saanut Mäkelän isoisän 1920-luvulla perustamalta perinteikkäältä elokuvateattereita pyörittäneeltä ja filmejä sekä tuottaneelta että levittäneeltä yhtiöltä. Alkuperäinen Kinosto oli yksi niistä yrityksistä, joista 1980-luvulla muodostui uusi Finnkino.

Mäkelän elokuvasukuun kuuluvat myös Fennada-Filmin johtaja Mauno Mäkelä (1916-1987), elokuvaneuvos Jukka Mäkelä (s. 1952) ja Walt Disney Studios Motion Pictures Finland -yhtiön toimitusjohtaja Juha "Jussi" Mäkelä.

Lähde: Kinosto Oy:n lehdistötiedote, BVI Finland, Wikipedia | Kuva: FS Film

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat