Emir Kusturican, Willem Dafoen ja Diane Krugerin tähdittämä Koodinimi: Farewell -trilleri ja Michael Cainen 1970-luvun kulttielokuva Kotka on laskeutunut sisältävät molemmat Suomessa kuvattuja osuuksia, joita pääsee DVD:llä ihastelemaan loppuvuodesta. Päivä ilman sotaa -ohjaaja Christian Carionin erinomaisia arvosteluita saanutta Koodinimeä kuvattiin niin Helsingissä kuin Rovaniemelläkin, ja sen tarina pyörii kylmän sodan aikaisen neuvostovakoojan ympärillä.

Kotka on laskeutunut puolestaan kertoo Cainen näyttelemästä saksalaisesta eversti Steineristä, joka lähetetään Englantiin kidnappaamaan pääministeri Churchill ja tuomaan hänet Berliiniin; tarinassa talvinen Rovaniemi esittää yhtä Varsovan rautatieasemista. Cainen yhdessä Jenny Agutterin, Donald Sutherlandin, Donald Pleasencen ja Robert Duvallin kanssa tähdittämän toimintaseikkailun ohjauksesta vastasi John Sturges, jonka ansioluettelosta löytyvät Suuren patkoretken ja 7 rohkean miehen kaltaiset klassikot.

Koodinimi: Farewell ilmestyy sekä DVD:llä että Blu-rayllä 1. joulukuuta, Kotka on laskeutunut samoissa kansissa Pääkalloprikaatin kanssa 17. marraskuuta.

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat