DVD-arvostelu: Tämä maa (2022) viehättää realistisuudellaan

a

ALCARRÁS
Espanja, Italia 2022

Ohjaus: Carla Simón
Käsikirjoitus: Carla Simón, Arnau Vilaró
Tuotanto: Tona Folguera, Sergi Moreno, Stefan Schmitz
Pääosissa: Josep Abad, Jordi Pujol Dolcet

1 tunti 55 minuuttia

Espanjalaisohjaaja Carla Simónin toinen pitkä elokuva Tämä maa kertoo viehättävästi, realistisesti ja naturalistisestikin eräästä maanviljelijäperheestä Katalonian auringon alla.

Mainiot amatöörinäyttelijät esittävät persikoita kasvattavaa Solésin perhettä, jonka toiminnan jatko ja toimeentulo on uhattuna, kun viljelysmaiden uusi omistaja aikoo lopettaa vuokrasuhteen perheen kanssa. Uuden omistajan suunnitelmana on kaataa persikkapuut ja tuoda niiden tilalle aurinkopaneeleita.

Solésin perheen sukupolvet – isovanhemmat, vanhemmat ja näiden lapset – joutuvat odottamatta pohtimaan uutta elinkeinoa. Sukupolvien ajan suku on elänyt persikoista, mutta nykyaika ei ymmärrä maasta eläviä ihmisiä. Tukkuliikekin yrittää parhaansa mukaan polkea viljelijöiden tulot alas laskemalla sisäänostohintaa tuotantokustannuksia alemmaksi.

Tämä maa on kuvaus ajasta, jossa mikään pysyväksi luultu ei enää yhtäkkiä näytäkään kestävän. Erittäin hyvin kulkevan, yhtä lailla hauskuudessaan kuin synkistelyssäänkin hillityn elokuvan dokumentinomaisuutta korostaa sen cinéma vérité -henkinen kuvaustyyli.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: MisLabel (maahantuonti Booky.fi Oy)
Kuvasuhde: 1,66:1, 25 fps PAL
Ääni: Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja
Ikäraja: 7
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).