Blu-ray-arvostelu: Sandra Bullock pelastaa The Lost Cityn (2022)

a

THE LOST CITY
Yhdysvallat 2022

Ohjaus: Adam Nee, Aron Nee
Käsikirjoitus: Adam Nee, Aron Nee, Oren Uziel, Dana Fox, Seth Gordon
Tuotanto: Liza Chasin, Sandra Bullock, Seth Gordon
Pääosissa: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe

1 tunti 39 minuuttia

Veljesten Adam ja Aron Neen yhdessä ohjaama ja osittain käsikirjoittama The Lost City on selvästi Vihreän timantin metsästyksen (1984) innoittama, nostalgiselta tuntuva seikkailullinen romanttinen komedia – mutta vain keskinkertainen.

Sandra Bullock näyttelee elämäänsä leskenä ja tuotantoonsa kyllästynyttä romanttisten seikkailuromaanien kirjoittajaa Lorettaa, jonka brittimiljonääri Fairfax (Daniel Radcliffe) kidnappauttaa ja kuljetuttaa eksoottiselle saarelle, josta tämä uskoo löytävänsä kadonneen kaupungin. Fairfax on niin tollo, ettei tajua Lorettan olevan vain hömppäkirjojen kirjoittaja eikä mikään arkeologi. Lorettan romaanien kansikuvapoikana poseeraava hölmö Alan (Channing Tatum) lähtee pelastamaan Lorettaa, vaikkei hänellä ole mitään edellytyksiä onnistua tehtävässään.

The Lost Cityn on nykyajan muodin mukaisesti pakko tiedostaa ja ääneen tunnustaa tällaiseen aiheeseen liittyvä kolonialismi, minkä jälkeen se jatkaa entisten, vähemmän tiukkapipoisten aikojen tapaan hömppäviihteen linjalla välittämättä juuri mistään. Huumoria revitään tilanteista, joihin Loretta ja Alan joutuvat, mutta ennen kaikkea näiden onnettomasta yhteistoiminnasta ja sanailusta. Yksi hauska yllätys on mukana, mutta siitä ei kannata tässä mainita mitään.

Elokuvalliselta toteutukseltaan The Lost City ei tarjoa mitään erikoista, mutta kaikkihan on muutenkin päänäyttelijöiden varassa. Channing Tatum on hyvä, mutta elokuvan tähti on Sandra Bullock. Kuuttakymmentä lähestyvä, edelleen nuorekas Bullock on vuosikymmenten varrella osoittanut olevansa erityisen taitava koomisissa rooleissa, ja sitä hän on nytkin.

1tahtea1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Universal Pictures
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: Dolby Atmos
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: poistettuja kohtauksia ja pieleen menneitä ottoja, dokumentteja elokuvan teosta, jne.


  dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).