DVD-arvostelu: Sama nainen (2020) on irlantilainen hartiapankkielokuva

a

HERSELF
Irlanti, Iso-Britannia 2020

Ohjaus: Phyllida Lloyd
Käsikirjoitus: Clare Dunne, Malcolm Campbell
Tuotanto: Rory Gilmartin, Ed Guiney, Sharon Horgan
Pääosissa: Clare Dunne, Harriet Walter, Conleth Hill

1 tunti 33 minuuttia

Pääosaa näyttelevän Clare Dunnen osittain itsensä käsikirjoittama Sama nainen kertoo hyvin tutunlaisen tarinan pienten lasten äidistä, joka on mennyt tekemään lapsensa täysin kusipäisen miehen kanssa ja yrittää nyt jälleen kerran tältä turpaan saatuaan päästä miehestä eroon ja aloittaa uuden elämän. Helppoa se ei ole, kun rahaa ei ole ja lakikin vielä takaa miehelle lasten isänä tapaamisoikeuden. Tukien varassa elävä nainen päättää rakentaa talkoovoimin ja nollabudjetilla itselleen ja tyttärilleen erillistalon tuttavansa takapihalle. 

Phyllida Lloyd (Mamma Mia!, Rautarouva) kertoo Saman naisen samanlaisen tarinan melkein apaattisesti. Pyrkimys jonkinlaiseen realismiin on johtanut tasapaksuun kerrontaan, jossa ei ole nousuja eikä laskuja, ei surua eikä iloa. Kuvaustyyliä voisi kutsua pelkästään asioiden ja näyttelijöiden taltioinniksi. Vaihtelua tavanomaiseen tuo Irlanti, joka ei ole turhan kulunut kuvauspaikka.

Aiheeltaan Sama nainen on hyvin lähellä Jaakko Pakkasvirran hartiapankkielokuvaa Jouluksi kotiin (1975), joka on näistä kahdesta se selvästi parempi teos.


1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Booky.fi / MisLabel
Kuvasuhde: 2,35:1
Ääni: Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd