Blu-ray-arvostelu: James Wanin Malignant (2021) on humoristinen kauhuelokuva vailla mitään uutta

a

MALIGNANT
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: James Wan
Käsikirjoitus: James Wan, Akela Cooper, Ingrid Bisu
Tuotanto: James Wan, Michael Clear
Pääosissa: Yahua Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett

1 tunti 31 minuuttia

Riivatun (2010) ja Kirotun (2013) ohjanneen James Wanin uusin kauhuelokuva Malignant on aikaisempia huomattavasti humoristisempi, mutta sitäkin vaivaa ohjaajan viimeisimpien elokuvien liiallinen pituus suhteessa sisällön määrään. Toinen suuri ongelma on uusien näkemyksien ja keksintöjen puute, joka ei häirinnyt näin paljon edes Riivatun ja Kirotun jatko-osissa.

Malignant kertoo Madisonista (Annabelle Wallis), jonka väkivaltainen puoliso kohtaa väkivaltaisen kuoleman yöaikaan Madisonin ollessa kotona. Sen jälkeen Madison alkaa kokea öisin eräänlaisia unihalvauksia ja nähdä salaperäisen murhaajan tekemiä murhia paraatipaikalta, voimatta liikkua tai herätä. Kun unissa nähdyt murhat osoittautuvat todellisiksi, poliisikin kiinnostuu hänen näyistään. Madison puolestaan yrittää selvittää, mistä näyt ovat peräisin.

Liian monta kertaa – ja useasti paljon paremmin – kerrotuista osasista koottu elokuva on lajityypin parissa rutinoituneen tekijän varmaotteista työtä, mutta hyvin kaukana ohjaajan parhaimmasta tasosta. Liki kaksituntisessa kestossa on ainakin puoli tuntia liikaa, silkkaa toistoa ja parempien elokuvien kohtausten jäljittelyä. Aina visuaalisuuteen panostaneen James Wanin kaksi edellistä ohjaustyötä olivat kumpikin jättibudjetin toimintaelokuvia, ja näköjään hän on nyt hurahtanut entistäkin enemmän tietokonetehoisteisiin, jotka ovat Malignantin budjetilla tehtyinä todella kehnoja ja videopelimäisiä.


1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: dokumentti elokuvan teosta


  dvd