DVD-arvostelu: Melodramaattinen Our Friend (2019) elää vain Casey Affleckin kautta

a

OUR FRIEND
Yhdysvallat 2019

Ohjaus: Gabriela Cowperthwaite
Käsikirjoitus: Brad Ingelsby
Tuotanto: Kevin Walsh, Michael Pruss, ym.
Pääosissa: Casey Affleck, Jason Segel, Dakota Johnson

2 tuntia 1 minuutti

Vaimonsa kuoltua syöpään toimittaja Matthew Teague jäi kahden lapsen yksinhuoltajaisäksi ja kirjoitti vaimonsa viimeisten vuosista artikkelin, jossa päähenkilöksi nousi pariskunnan yhteinen ystävä Dane, jonka pani oman, yhä suuntaansa etsivän elämänsä teloille auttaakseen ystäviään etenkin lasten hoidossa. Niin kuin kaikista hyvistä, sentimentaalisista tositarinoista, myös tästä on nyt tehty elokuva.

Casey Affleck näyttelee Matthew’ta, Dakota Johnson tämän vaimoa Nicolea ja Jason Segel Danea. Gabriela Cowperthwaiten ohjaama ja Brad Ingelsbyn käsikirjoittama elokuva etenee hyppien nykyisyyden ja menneisyyden välillä, jolloin kärryillä pysyy vain kohtauksen alussa sen tapahtumisajan tapahtuvan tekstin ansiosta. Yhtä paljon kuin se tuntuu turhalta kikkailulta – joka ei tee elokuvasta tunteikkaampaa eikä älykkäämpää – se tuo touhuun lyhennetyn televisiosarjan tunnun.

Silti vaikeampi ongelma on uskottavuuden puute, kun ohjaaja ei saa herätettyä elokuvan maailmaa henkiin ja melodramaattisimmat kohtaukset tuntuvat siksi noloilta performansseilta. Rikkaiden kaksikymppisten losangeleslaisnaisten rooleihin jämähtänyt Dakota Johnson on harvinaisen väärässä roolissa syöpään kuolevana kahden lapsen lähiöäitinä. Mielikuva näyttelijästä on niin kaukana tästä roolista, että sen murtaminen vaatisi hyvää roolisuoritusta, jota ei nyt ole tarjolla.

Laimeissa sävyissä kuvattu Our Friend on mitäänsanomattoman näköinen ja parituntisena auttamattoman ylipitkä, mutta kun se välillä toimii, kaiken tämän unohtaa. Nämä harvat toimivat kohtaukset syntyvät Casey Affleckin kautta.


1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 1,85:1, 25 fps PAL
Ääni: Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd