Blu-ray-arvostelu: Jungle Cruise (2021) on hömppäseikkailu Pirates of the Caribbeanin jäjillä

a


(C) Disney

JUNGLE CRUISE
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Jaume Collet-Serra
Käsikirjoitus: Glenn Ficarra, John Requa, Michael Green
Tuotanto: John Davis, Beau Flynn, ym.
Pääosissa: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jack Whitehall

2 tuntia 7 minuuttia

Seikkailuelokuva voi olla hengästyttävä kokemus monella eri tavalla, mutta Jungle Cruise on sitä vain yhdellä tavalla: sen kuvien pituus on kai parhaimmillaankin kymmenisen sekuntia, useimmat kuvista kestävät sekunnin tai pari. Leikkaaminen eri kuvakulmien ja suuntien välillä on mennyt naurettavuuksiin, ja ilmeisesti ohjaaja Jaume Collet-Serra on seonnut.

Tietokoneella tehdyt eläimet ja ylipäätään green screenin edessä kuvatut kohtaukset, aidon seikkailun ja vaaran tunnun täydellinen puute tekevät Jungle Cruisesta tylsän ja innottoman katselukokemuksen. Elokuvan hyvä puoli on sen huumori, joka on lapsellista ja siksi välillä hauskaakin, mutta jopa uskaliasta tämän päivän mittapuulla. Kaipa joku näistäkin vitseistä suuttuu.

Emily Blunt, oikea näyttelijä, menee hukkaan tyhjänpäiväisessä roolissa ja elokuvassa, jonka alku lupaa vähän enemmän kuin mitä on tarjolla. Se alkaa 1900-luvun alun Lontoosta, josta Bluntin ja Jack Whitehallin näyttelemät tiedemiessisarukset matkustavat Etelä-Amerikkaan etsimään vuosisatoja sitten viimeksi nähtyä puuta, jonka kukat saattaisivat mullistaa lääketieteen. Venematka viidakon läpi taittuu harmittoman veijarin (Dwayne Johnson) paatilla. Perillä odottaa neljä sataa vuotta sitten sinne lähteneet rosvot, jotka ovat joutuneet kirouksen valtaan.

Bluntin näyttelemä tutkija on maltillinen ja sopeutuu hyvin viidakkoon, sen sijaan hänen veljensä on englantilainen hienohelmaherrasmies ja tarinan hölmö. Pääpiirteissään Jungle Cruise noudattelee Pirates of the Caribbean -elokuvien kaavaa, mutta se on tehty pienemmällä budjetilla ja vähemmällä vaivalla.


1tahtea1tahtea
 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Disney
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 7.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: pieleen menneitä ottoja, poistettuja kohtauksia, dokumentteja, jne.


  dvd