DVD-arvostelu: Bong Joon-hon hauska ja jännittävä Mother (2009)

a

MADEO
Korean tasavalta 2009

Ohjaus: Bong Joon-ho
Käsikirjoitus: Bong Joon-ho, Park Eun-kyo
Tuotanto: Seo Woo-sik, Park Tae-joon
Pääosissa: Kim Hye-ja, Won Bin

1 tunti 53 minuuttia

Bong Joon-hon Mother on tummanpuhuvassa visuaalisuudessaan rikas mustan komedian ja jännityselokuvan yhdistelmä. Se alkaa kertomuksena hölmöstä, äitinsä kanssa yhä asuvasta aikamiespojasta, joka joutuu murhasta syytetyksi ryyppyillan jälkeen. Pojan omaisuutta löytyy läheltä murhatun tytön ruumista, eikä tuo hölmö poika osaa itseään puolustaa, etenkään kun ei muista illan tapahtumia. Pojan ollessa tutkintavankeudessa hänen äitinsä tympääntyy laiskaan asianajajaan ja alkaa itse etsiä oikeaa syyllistä.

Elokuvan mustinta huumori taitaa olla kaikki se, mikä liittyy varsin suoriin vihjauksiin siitä, että äidillä ja pojalla on luonnottoman ”läheinen” suhde. Tavallaan se sopii tähän elokuvaan ja näihin roolihahmoihin, joiden kuvat täydentyvät ja muuttuvat matkan varrella – toisin kuin useimmissa rikostarinoissa, joissa niin sanotut hyvät ihmiset ovat alusta loppuun saakka samanlaisia. Yhtä lailla insestiviittaukset ovat hauskoja sohaisuja amerikkalaistyylisiin elokuviin ja niiden mustavalkoiseen maailmaan tottuneiden suuntaan. Tässä elokuvassa kun ei ole miellyttäviä roolihahmoja tai hyviä ihmisiä lainkaan.

Kim Hye-ja tekee hienon roolisuorituksen äitinä, jolla on omat synkät salaisuutensa, mutta joka tekee kaikkensa poikansa eteen ja elää vain tätä varten ja tämän kautta.

1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Future Film
Kuvasuhde: 2,35:1
Ääni: Dolby Digital 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd