Kevin Costner ja Diane Lane astuvat junttien varpaille – Blu-ray-arvostelussa Let Him Go (2020)

a

LET HIM GO
Yhdysvallat 2020

Ohjaus: Thomas Bezucha
Käsikirjoitus: Thomas Bezucha
Tuotanto: Thomas Bezucha, Paula Mazur, Mitchell Kaplan
Pääosissa: Diane Lane, Kevin Costner, Lesley Manville

1 tunti 54 minuuttia

Yhdysvaltain länteen ja 1960-luvulle sijoittuva Let Him Go kertoo Margaretista (Diane Lane) ja Georgesta (Kevin Costner), tavallisesta liki eläkeikäisestä pariskunnasta, joka lähtee osavaltiosta toiseen etsimään alle kouluikäistä pojanpoikaansa tuodakseen tämän heidän luokseen asumaan, pois pojan äidin uuden onnettoman avioliiton piiristä.

Margaretin ja Georgen pojan kuoltua miniä (Kayli Carter) on mennyt uusiin naimisiin ilmeisesti ensimmäisen mahdollisen miehen kanssa. Uusi puoliso on äitinsä (Lesley Manville) jokaista käskyä noudattava naisenhakkaaja (Will Brittain), joka kuuluu Weboyn klaaniin. Weboyt ovat tuolla omassa takapajulassaan pelättyjä ihmisiä, mutta Margaret on päättänyt pelastaa pojanpoikansa siitä huolimatta. George on entinen sheriffi, maltillinen mies, joka tuntee tämän maailman weboyt ja tietää, että yhteenotto on väistämätön.

66-vuotias Kevin Costner ja kymmenen vuotta nuorempi Diane Lane näyttelevät omanikäisiään ihmisiä, mikä on aina piristävää vaihtelua hauraitten egojen ja epäonnistuneiden kasvojenkohotusten Hollywoodissa (nämä kaksi eivät ole syyllistyneet moisiin). Let Him Gon voima on nimenomaan näissä kahdessa näyttelijässä, joiden varassa koko juttu onkin. Sisällöllisesti tällä elokuvalla ei ole mitään erityistä tarjottavaa eikä ohjaaja Thomas Bezucha ole kovin lahjakas työssään. Bezuchan edelliset ohjaustyöt ovat komedioita ja niistä tuoreinkin jo kymmenen vuoden takaa. Ei hän osaa tehdä tiivistunnelmaista, mukaansa tempaavaa valkokangaselokuvaa, vaikka Let Him Gon loppu onkin tehokas verrattuna sitä edeltävään puolitoistatuntiseen märehtimiseen, jossa etsitään syvällisiä merkityksiä joka asiasta.

1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Universal
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTD-HD MA 7.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: kolme dokumenttia elokuvan teosta.


  dvd