Blu-arvostelu: Guy Ritchien hengetön Wrath of Man (2021)

a

WRATH OF MAN
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: Guy Ritchie
Käsikirjoitus: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Tuotanto: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Bill Block
Pääosissa: Sam Richardson, Milana Vayntrub

1 tunti 59 minuuttia

Guy Ritchien uusimman elokuvan Wrath of Man perusteella Jason Stathamista on tullut samanlainen tahattoman koominen hahmo kuin Bruce Willisistä. Molemmat kuvittelevat olevansa oman aikansa stevemcqueeneja, vaikka ovatkin menettäneet kiinnostuksensa ammattiinsa ja kulkevat kuolleina elokuvan läpi. Se on suuri syy siihen, miksei Wrath of Man toimi, mutta ei ainoa.

Ritchien elokuvaksi Wrath of Man on poikkeuksellisen laiskasti kirjoitettu: se kertoo salaperäisestä mumisijasta (Statham), joka menee kuskiksi arvokuljetuksia hoitavaan firmaan ja pelastaa saman tien useita lähetyksiä aseitautuneilta ryöstäjiltä. Työtoverit eivät tiedä, että mumisija etsii ryöstäjiä, jotka tappoivat hänen poikansa.

Ohjaajalle ominaisesti elokuva etenee pökerryttävän nopeasti, mutta visuaalisuudessaan se on mitätön verrattuna Ritchien aiempaan tasoon. Kuvaus, josta ei kehnon Blu-ray-tallenteen takia pääsisi muutenkaan nauttimaan, on latteaa ja kerronnassakin on vahva läpirullauksen tuntu. Huumoria ei ole lainkaan, ei ainakaan hyvää. Toimintakohtauksia on paljon, mutta näyttäviä stuntteja vähän. Jokainen luodinosuma on tehty tietokoneella – ja se näkyy. Teennäinen, hengetön teos.

Blu-ray-tallenteessa on alhainen bittivirta, mustat harmaata ja kauttaaltaan tummat kuvat ovat harmaata mössöä.


1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1


Lisämateriaali: -


  dvd