Blu-ray-arvostelu: Denzel Washington ja Rami Malek jäljittävät sarjamurhaajaa The Little Thingsissä

a

THE LITTLE THINGS
Yhdysvallat 2021

Ohjaus: John Lee Hancock
Käsikirjoitus: John Lee Hancock
Tuotanto: John Lee Hancock, Mark Johnson
Pääosissa: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto

2 tuntia 8 minuuttia

John Lee Hancockin ohjaama The Little Things on hitaasti kannen alla kiehuva sarjamurhaajatrilleri, jonka verkkainen kerronta saattaa ärsyttää toiminnallista kissa ja hiiri -leikkiä odottavaa katsojaa, mutta vastaavasti ilahduttaa roolihahmojen, tunnelman ja tyylin ystäviä.

Hancockin itsensä kirjoittama elokuvan päähenkilö on Denzel Washingtonin näyttelemä entinen murharyhmän etsivä Joe, jonka elämä suistui raiteiltaan yhden tapauksen muodostuttua pakkomielteeksi. Nyttemmin Joe on yksin asuva pienen kaupungin konstaapeli, jonka työpäivän jännittävin ja vaarallisin hetki on ilkivallan tekijöiden selvittämisessä. Sitten suurkaupungin syke vetää miehen takaisin puoleensa; Joen on lähdettävä työn merkeissä entiselle työpaikalleen, jossa parhaillaan etsitään naisia uhriksiin valikoivaa sarjamurhaajaa (Jared Leto). Jutun johdossa on laitoksen paras pukumies (Rami Malek), mutta Joen kokemus ja erilainen ajattelutapa olisi tervetullut apu vaikeaan tapaukseen.

Kuten Denzel Washingtonin elokuvia nähneet osaavat odottaakin, The Little Things pyörii hänen ja hänen roolihahmonsa ympärillä. Mitään erikoista tässä Joessa ei ole, roolihahmona se on yhtä tuttu kuin tämän elokuvan loppukohtaus, joka kliseisyydessään tuo mieleen liian monet aikaisemmat sarjamurhaajafilmit. Rami Malekin näyttelemä poliisimies jää erittäin yksiulotteiseksi, jopa Leton näyttelemässä murhamiehessä on enemmän tasoja, vaikka tämän ulkokohtainen näytteleminen ei sovikaan Washingtonin ja Malekin rinnalle.

Murhaajan henkilöllisyyden arvuuttelun sijaan The Little Thingsissä päähenkilön tehtävänä on saada tunnetusta tekijästä tunnustus irti. Tämä mahdollistaa ja oikeuttaakin maltillisemman kerrontatyylin ja -rytmin, joissa pääpaino on tyypeissä ja visuaalisessa tyylissä, elokuvan maailmassa. Tapahtumat sijoittuvat 1990-luvulle, mitä ei ole korostettu mitenkään, mutta lähihistoriaan sijoittuvana epookkina The Little Thingsistä saatiin jätettyä matkapuhelimet ja internet pois. Analogisen ajan sarjamurhaajajahti on sitä ainoaa oikeaa sarjamurhaajajahtia.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios / Warner Bros.
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ikäraja: 16
Levyjä: 1

Katsottu ilman tekstitystä.

Lisämateriaali: kaksi dokumenttia elokuvan teosta


  dvd