Perjantai 13. on pahin – arvostelussa Freaky (2020)

a

FREAKY
Yhdysvallat 2020

Ohjaus: Christopher Landon
Käsikirjoitus: Christopher Landon, Michael Kennedy
Tuotanto: Jason Blum
Pääosissa: Vince Vaughn, Kathryn Newton

1 tunti 48 minuuttia

Christopher Landonin varsinainen läpimurtoelokuva Happy Death Day (2016) lainasi ideansa Harold Ramisin komediaklassikolta Päiväni murmelina (1993). Landonin elokuvassa nuori opiskelijatyttö joutui heräämään yhä uudelleen samaan kuolinpäiväänsä, aivan kuten Bill Murrayn näyttelemä tv-reportteri onnettomaan työpäiväänsä.

Landonin uusi elokuva Freaky puolestaan lainaa ideansa Disneyn Freaky Fridaylta (1976) ja sen uudelleenfilmatisoinnilta Perjantai on pahin (2003). Disneyn elokuvissa tytär ja äiti vaihtavat ruumiita, mutta Landonin perjantaina 13. päivänä tapahtuvassa Freakyssa nuori opiskelijatyttö päätyy mielenvikaisen sarjamurhaajamiehen ruumiseen ja päinvastoin. Seuraukset ovat tietysti koomisia ja kaoottisia, kun seinäruusun ruumiissa onkin uhriensa nahkaan pukeutuva sarjamurhaaja ja kaksimetrisen keski-ikäisen murhamiehen ruumiissa arka nuori nainen.

Freaky ei ole tämän enempää – eikä sen vähempää. Hyvällä tavalla se tuo mieleen kymmenen ja etenkin parinkymmenen vuoden takaiset kauhukomediat, joissa ei vielä pipo kiristänyt. Siksi Freakysta huomaa nauttivansa enemmänkin kuin siihen olisi vitsien tason perusteella aihetta. Freakyssa on rento ote, ja se on sopivan naurettava yhdistelmä verisiä kuolemia ja lapsellista "tyttö pojan ruumiissa"-huumoria.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios
Kuvasuhde: 2,39:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska
Ikäraja: 16
Levyjä: 1

Katsottu ilman tekstitystä.

Lisämateriaali: Poistettuja kohtauksia, dokumentteja elokuvan teosta, jne.


  dvd