Rahan perässä juoksemista hinnalla millä hyvänsä – arvostelussa Blu-rayllä julkaistu The Hummingbird Project (2018)

a

THE HUMMINGBIRD PROJECT
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Kim Nguyen
Käsikirjoitus: Kim Nguyen
Tuotanto: Pierre Even
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek

1 tunti 51 minuuttia

Pörssimeklari Vincent (Jesse Eisenberg) houkuttelee saman firman palkkalistoilla koodarina työskentelevän Antonin (Alexander Skarsgård) mukaansa rakentamaan tuhansien mailien mittaista tikkusuoraa kaapeliyhteyttä, joka mahdollistaa millisekunteja nopeamman yhteyden Kansasin ja New Yorkin pörssin välille. Projekti on kymmenien miljoonien suuruinen tyhmänrohkea hanke, johon Vincent on löytänyt rahoittajan. Enää puuttuu vain kaikki vastineeksi luvattu: kaapeliyhteys, sen rakentamiseen tarvittavat luvat maanomistajilta ja koodi, jolla tiedonsiirto saadaan optimaaliseen nopeuteensa. Peräänsä pojat saavat entisen työnantajansa (Salma Hayek), joka ottaa koodari-Antonin lähdön raskaasti ja vannoo kostoa, myös Vincentille.

The Hummingbird Projectissä on vahva tositapahtumaan pohjautuvan elokuvan tuntu, mutta koko juttu on keksitty. Ohjaaja-käsikirjoittaja Kim Nguyen kertoo tyypillisen amerikkalaisen rikastumistarinan hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Sen sijaan, että Vincent ja Anton olisivat nuoria jannuja, jotka pääsevät haistelemaan Wall Streetin ilmaa ja myyvät sielunsa rahan alttarille, he ovat jo nämä vaiheet kokeneita keski-ikää lähenteleviä jannuja, jotka päättävät lyödä kunnolla rahoiksi myymällä osakkeiden sijaan niiden kauppaamiseen tarvittavaa teknologiaa. Elokuvan mielekkyyden kannalta on tärkeää, että tapahtumia seurataan samanaikaisesti kaapelilinjan rakennustöiden eteneminen ja siihen liittyvien ongelmien kanssa.

Vincent pannut peliin kaiken, terveyttään myöden; epäonnistuminen ei ole hänelle vaihtoehto, vaikka se onkin todennäköinen lopputulos. Anton on yhdistelmä hajamielistä tiedemiestä ja autistia. Antoniin liittyvät elokuvan hauskimmat hetket. Ilman Antonin roolihahmoa ja Skarsgårdin mainiota roolisuoritusta The Hummingbird Project olisi varmasti vakavampi sävyltään, kun se nyt on pitkälti hänen roolihahmonsa kautta mustalla huumorilla elävöitetty. 

Ulkokuvia on paljon ja eri kuvauspaikkoja myös, sillä kaapelilinjan rakentamista seurataan pitkällä matkalla. Tämä tuo elokuvaan juuri sitä raikkautta ja elämän tuntua, mikä näin koronan keskellä on vallan tervetullutta kotikatsomoonkin. 

The Hummingbird Project on mainiosti kulkeva draamakomedia rahan perässä juoksemisesta hinnalla millä hyvänsä.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Booky.fi / NonStop Ent.
Kuvasuhde: 2,35:1, 24 fps, 1080 p
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi
Ikäraja: 12
Levyjä: 1

Katsottu ilman tekstitystä.

Lisämateriaali: ei lisämateriaalia


  dvd