Yöllä on tuhat silmää mainiossa kauhujännärissä – Blu-ray-arvostelussa The Rental (2020)

a

THE RENTAL
Yhdysvallat 2020

Ohjaus: Dave Franco
Käsikirjoitus: Dave Franco, Joe Swanberg, Mike Demski
Tuotanto: Dave Franco, Elizabeth Haggard, Teddy Schwarzman, ym.
Pääosissa: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand

1 tunti 28 minuuttia

Veljekset Charlie (Dan Stevens) ja Josh (Jeremy Allen White) lähtevät tyttöystävineen viettämään viikonloppua vuokraamalleen merenrantahuvilalle. Charlie on yrittäjä ja läpimurron kynnyksellä yhtiökumppaninsa Minan (Sheila Vand) kanssa. Mina on elämässään heikommin menestyneen Joshin tyttöystävä. Charlien tyttöystävä Michelle (Alison Brie) toivoo viikonlopulta patikkaretkeä ja huumeiden viihdekäyttöä, mitä se sitten ikinä onkaan. Pikkuhiljaa viikonlopun edetessä kaikki neljä saavat huomata, ettei mikään mene suunnitelmien mukaan – ja että joku tuntematon henkilö tarkkailee jokaista heidän liikettään.

The Rentalin ohjauksesta ja osittain käsikirjoituksesta vastaa Dave Franco, joka on tähän saakka totuttu näkemään kameran toisella puolella, useimmiten komediaelokuvien sivuosissa. Veljensä Jamesin tapaan Dave on nyt kokeillut osaamistaan ohjaajanakin ja lupaavin tuloksin.

Kerronnaltaan The Rental on samaa sarjaa esimerkiksi Leigh Whannellin The Invisible Manin (2020) ja Jordan Peelen Get Outin (2017) kanssa eli klassinen, rauhassa etenevä kauhukertomus, jossa pääosassa ovat tunnelma ja huolella rakennettu jännitys, eikä nopeat shokit. Tämä tyyli on nyt tekemässä paluuta ja sitä on ilo seurata, aivan kuten The Rentaliakin, jonka suurin puute on sen sattumanvarainen ja epätyydyttävä loppu.

Rauhallisen kerronnan lisäksi The Rentalin tunnelma on rakennettu sen komealla, tummasävyisellä kuvauksella ja hiljaisella äänisuunnittelulla. Ehdottomasti siis sen sorttinen elokuva, joka kannattaisi kotiteatterin puolella katsoa Blu-ray-tallenteena eikä ainakaan DVD-formaatissa.


1tahtea1tahtea1tahtea1tahtea

 

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: SF Studios, 18.1.2021
Kuvasuhde: 2,39:1
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Tekstitys: suomi, norja, tanska, ruotsi
Ikäraja: 16

Lisämateriaali: ei ole

Katsottu ilman tekstitystä.

 dvd