Johnny Depp kuoleman kyydissä – arvostelussa Blu-raylla julkaistu Näkemiin professori (2018)

karsimysjakunniabd

THE PROFESSOR
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Wayne Roberts
Käsikirjoitus: Wayne Roberts
Tuotanto: Brian Kavanaugh-Jones, Greg Shapiro, ym.
Pääosissa: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston

1 tunti 31 minuuttia

Siitä on aika, kun Johnny Depp on viimeksi nähty pääosassa niin pienessä elokuvassa kuin mitä Näkemiin professori on. 57-vuotias Depp näyttelee Richardia, keski-ikäistä yliopistoprofessoria, joka saa kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää. Elonpäivät ovat vähissä, mutta hoitojen sijaan Richard päättää viettää viimeiset aikansa pannen elämänsä kuntoon ja selvittäen välinsä vaimonsa (Rosemarie DeWitt) kanssa. Parilla ei ole enää muuta yhteistä kuin menneisyys ja täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleva tytär (Zoey Deutch).

Vaimo juoksee vieraissa ja Richard elää autopilotilla. Valot ovat päällä, mutta ketään ei ole kotona. Lääkäriltä saatu yllättävä uutinen muuttaa senkin: Richard alkaa todellisuutta paetessaan kokeilla kaikkea mahdollista huumeista miehiin ja saa samalla uusista opppilaistaan uskollisia ihailijoita.

Wayne Robertsin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva pyrkii shokeeraamaan tai ainakin ärsyttämään tasapuolisesti kaikenlaisia katsojia. Tämä taas näkyy poukkoilevana kerrontana, kun juonen ja tarinan sijaan Robertsille on tärkeintä näyttää, mitä kaikkea sitä voi tehdä kapinoidessaan kuolemaa vastaan. Osa tempauksista on hauskoja tai ainakin huvittavia, mutta ennen kaikkea Robertsin elokuvan vahvuudet ovat Deppin kelvossa roolisuorituksessa ja hyvässä lopussa.

Näkemiin professori ei ole elokuvana juuri minkään näköinen. Se tapahtuu pääosin sisätiloissa ja vähäiset ulkokuvat on otettu Kanadassa, vaikka tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin. Kanadassa kuvaaminen on yleistä, mutta tämän elokuvan kohdalla ero tapahtumapaikan ja kuvauspaikan välillä on silmiinpistävä.


1tahtea1tahtea1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Future Film, 6.11.2020
Kuvasuhde: 1,85:1
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ikäraja: 12
Aluekoodi: B

Lisämateriaali: ei lisämateriaalia


dvd2