karsimysjakunniabd

ZOMBIELAND: DOUBLE TAP
Yhdysvallat 2019

Ohjaus: Ruben Fleischer
Käsikirjoitus: Rhett Reese, Paul Wernick, Dave Callaham
Tuotanto: Gavin Polone, Kevin Miller
Pääosissa: Jessie Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone

1 tunti 39 minuuttia

Ruben Fleischerin Zombielandille (2009) alettiin suunnitella jatko-osaa heti, mutta lopulta sitä saatiin odotella yli kymmenen vuotta. Tavallaan odotus kannatti, sillä Zombieland: Double Tap on parempi elokuva kuin edeltäjänsä, mutta kyllä siinäkin ongelmia riittää.

Jesse Eisenbergin, Woody Harrelsonin, Emma Stonen ja Abigail Breslinin näyttelemä zombie-epidemista selviytynyt nelikko on löytänyt turvallisen kodin Valkoisesta talosta. Eräänä päivänä sosiaalisesti kömpelö Columbus (Eisenberg) menee kosimaan Wichitaa (Stone), joka säikähtää ja lähtee karkuun. Wichita palaa jonkun ajan päästä pyytäkseen Columbuksen ja Tallahasseen (Harrelson) mukaansa etsimään siskoaan (Breslin) ja tuomaan tämän kotiin. Eristyksissä elänyt nuori nainen on lähtenyt etsimään itseään ja tutustumaan maailmaan, joka on täynnä ränsistyneitä rakennuksia ja eläviä kuolleita.

Molempien Zombielandien suurin puute on se, ettei niiden periamerikkalainen huumori ole hauskaa, nokkelaa tai uutta. Elokuvien verbaaliset vitsit huvittavat korkeintaan jenkkejä, kun muiden naurut ovat pitkälti fyysisen komedian varassa. Fleischerin elokuvissa on kuitenkin jotain, mitä useimmilla tämän lajityypin teoksilla ei ole: erittäin hyvin rooleihinsa sopivat päänäyttelijät, joiden seurassa viihtyy. He hyvittävät läsnäolollaan puutteet huumorissa, olemattoman juonen ja elokuvallisten arvojen vähäisyyden. 

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, muutama dokumentti elokuvan teosta, jne.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

 

Katsottu ilman tekstitystä.

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat