karsimysjakunniabd

TERMINATOR: DARK FATE
Yhdysvallat, Kiina, Unkari, Espanja 2019

Ohjaus:
Tim Miller
Käsikirjoitus: Justin Rhodes, Billy Ray, David S. Goyer
Tuotanto: James Cameron, David Ellison
Pääosissa: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis

2 tuntia 8 minuuttia

Tulevaisuudesta saapuva Grace (Mackenzie Davis), puoleksi ihminen ja puoleksi kone, etsii käsiinsä meksikolaisen Danin (Natalia Reyes) ja aikoo pelastaa tämän hengen hinnalla millä hyvänsä. Dani on tulevaisuuden ihmiskunnan pelastuksen ainoa toivo taistelussa koneita vastaan.

Tim Millerin ohjaama Terminator: Dark Fate on 35 vuotta sitten alkaneen elokuvasarjan kuudes osa, joka tavallaan aloittaa koko jutun alusta kertomalla saman tarinan kuin James Cameronin alkuperäiset elokuvat, mutta tylsemmin ja huonommin. Millerin kaksituntisen elokuvan ensimmäinen puolisko muistuttaa tarinan- ja kuvakerronnaltaan nykypäivän suuren budjetin tv-sarjaa. Toiminnan sijaan siinä istutaan ja jutellaan merkityksettömyyksistä – kaikki tämä tuntuu olevan mukana ainoastaan siksi, että voidaan sanoa elokuvan sisältävän kohtauksia, joissa naiset puhuvat keskenään jostakin muusta kuin miehistä.

Elokuvan toinen puoli toimii huomattavasti paremmin, sillä merkityksetön lässytys alkaa pikku hiljaa jäädä taka-alalle ja yhtä merkityksetön, mutta paljon viihdyttävämpi toiminta alkaa. Koko elokuva herää henkiin Arnold Schwarzeneggerin tullessa kuvaan, mutta minkä ihmeen takia hänenkin roolihahmoaan on pitänyt mennä muuttamaan sen ominaispiirteiden vastaiseksi. Joka tapauksessa Schwarzeneggerin sisääntulo osoittaa, minkälainen merkitys filmitähden karismalla on. Hänen ansiostaan Terminator: Dark Faten lopulla on merkitystä ja se on selvästi osa omaa elokuvasarjaansa, vaikka iloisen jälleennäkemisen sijaan kaikessa onkin vain surumielisen nostalgian tuntu.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja kohtauksia, dokumentteja elokuvan teosta, ym.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Paramount
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 7.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

Katsottu ilman tekstitystä.

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  kuvio kylla

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat