karsimysjakunniabd

IN FABRIC
Iso-Britannia 2018

Ohjaus:
Peter Strickland
Käsikirjoitus: Peter Strickland
Tuotanto: Andrew Starke
Pääosissa: Marianne Jean-Baptiste, Steve Oram

1 tunti 58 minuuttia

Italialaisten giallo-kauhuelokuvien perinnettä jatkavan brittiläisen Peter Stricklandin uusin elokuva In Fabric on tyyliltään lähellä hänen Berberian Sound Studiotaan (2012), joka oli juonta myöten hatunnosto giallo-elokuville. In Fabricissa ollaan yhtä mystisissä tunnelmissa ja painajaisunta muistuttavassa maailmassa, jossa kukaan ei käyttäydy normaalisti ja kaikki on mahdollista.

In Fabric lainaa esimerkiksi Max Ophülsin Salaperäisistä korvarenkaista (1953) tuttua ideaa, jossa seurataan jonkin esineen kulkua yhdeltä omistalta toiselle. Stricklandin elokuvassa tavallinen yksinhuoltajaäiti Sheila (Marianne Jean-Baptiste) käy ostamassa uuden punaisen mekon hyvin oudosta vaateliikkeestä. Sheilan tietämättä mekko alkaa elää omaa elämäänsä silloin, kun se ei ole hänen päällään.

Berberian Sound Studion tapaan In Fabric ei ole juonivetoinen saati sellainen elokuva, jossa lopulta kaikkeen löytyisikin vastaus. Tapahtumapaikkoja on vähän eikä ulkokuvia juuri lainkaan, tunnelma on unenomainen ja rauhallinen eikä tästä ole pakoreittejä tai hengähdystaukoja. Tapahtuma-ajan määrittäminen on mahdotonta, sillä yhtä aikaa eletään 1960-luvulla ja nykypäivässä. Tämäkin on epäilemättä visuaalisuuden ehdoilla tehty valinta: puolen vuosisadan takaiset esineet ja värimaailma sopivat nykyaikaista paremmin kauhutarinaan, jossa mikään ei ole varmaa tai totta.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / NonStop Entertainment, 2020
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

Katsottu ilman tekstitystä.

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 4.12.

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

fuckingwithnobodyjuliste tunturintarinajuliste supercooljuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

pakonyban