hustlersbd

HUSTLERS
Yhdysvallat 2019

Ohjaus:
Lorene Scafaria
Käsikirjoitus: Lorene Scafaria
Tuotanto: Adam McKay, Jennifer Lopez, ym.
Pääosissa: Constance Wu, Jennifer Lopez

1 tunti 46 minuuttia

Muutama nuorehko nainen pukeutuu parhaimpiin minkkiturkkeihin, kantaa yllään kilon verran rihkamaa ja viettää naiivin amerikkalaisen mielikuvaa hienosta elämästä, kunnes lama tulee ja vie heiltä elannon. Nimittäin Destiny (Constance Wu), Ramona (Jennifer Lopez) ja kumppanit ovat rahoittaneet lavean elämäntyylinsä strippaamalla New Yorkin hienostoklubilla pörssimaailmassa rikastuneille ja köyhtyneille miehille. Kun nämä miehet päättävät hillitä menojaan, Destiny, Ramona ja monet muut iloiset tytöt huomaavat rahantulon loppuneen. Edessä on epätoivoisia ratkaisuja vain, koska oikea työnteko tai tappion myöntäminen ei heitä miellytä.

Muutaman entisen stripparin joukko päättää käyttää hyväkseen yökerhoista löytyviä varakkaita tai varakkailta vaikuttavia miehiä. Suunnitelmana on huumata miehet, viedä näiden luottokortilta kaikki saatavilla olevat rahat ja sitten lähettää puolustuskyvytön mies kotimatkalle.

Hustlers – korkojen keran tarina kerrotaan takaumina, Destinyn kertomuksena hänen porukkansa rötöksistä juttua tekevälle toimittajalle. Alkumetreillä näyttää hetken siltä, että ohjaaja Lorene Scafaria on lähtenyt tekemään strippareiden tarinasta uskottavaa ja ihmislähtöistä elokuvaa, mutta se luulo osoittautuu nopeasti vääräksi. Scafarian Hustlers – korkojen kera ei nimittäin ole sen syvällisempi tai uskottavampi kuin Paul Verhoevenin Showgirlskään (1995), mutta Verhoevenin elokuva on sentään rehellisesti sitä, mitä se on: alastomien naisten ja seksin ympärillä pyörivä tarina ihmisistä, joilla on hyvin lapsellinen käsitys arvokkaasta ja hienosta elämästä. Niin on Hustlersinkin päähenkilöillä, mutta heitä pitäisi ilmeisesti sääliä siksi, koska he eivät onnistuneet pitämään tuota elintasoaan yllä.

Scafarian kerronta on nopeaa ja hetkittäin hyvinkin toimivaa, mutta kun sisältöä ei juurikaan ole ja kestoa on silti liki pari tuntia, jää elokuvaan runsaasti tyhjäkäyntiä. Sitä ei valitettavasti ole täytetty sen enempää uskottavilla roolisuorituksilla kuin elokuvallisella toteutuksellakaan.

K16-ikärajaluokitus tuntuu melko liioitellulta.

1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios, 2020
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

Katsottu ilman tekstityksiä.

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat