rambolastbloodbd

RAMBO: LAST BLOOD
Yhdysvallat 2019

Ohjaus:
Adrian Grunberg
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone, Matthew Cirulnick
Tuotanto: Avi Lerner, Kevin King Templeton, ym.
Pääosissa: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal

1 tunti 41 minuuttia

Sylvester Stallone suunnitteli pitkään Charles Bronsonin tähdittämän Väkivallan vihollisen uudelleenfilmatisointia, jossa hän olisi vaihteeksi päässyt tappamaan niin sanottuja tavallisia roistoja. Kun se suunnitelma ei toteutunut, Stallone on rakentanut viidennestä Rambosta tällaisen kostotarinan, joka onkin sitten kaikkea muuta kuin Väkivallan vihollinen. Nimittäin Michael Winnerin elokuva on rautaa, mutta Rambo: Last Blood on vain lantaa.

73-vuotias Stallone näyttelee vanhaa tuttua hahmoaan, joka elää nyt jossakin aavalla preerialla lähellä Meksikon rajaa. Rambon teini-ikäinen kasvattitytär Gabriela (Yvette Monreal) karkaa rajan yli Meksikoon tapaamaan isäänsä, joka hylkäsi tyttärensä ja kuolemansairaan vaimonsa vuosia sitten. Gabrielan apuna isän etsimisessä on hänen vanha ystävänsä, meksikolaistyttö, joka on houkutellut ystävänsä Meksikon puolelle. Mutta kaveri pettää ja myy Gabrielan huumeluolaan seksiorjaksi. Rambo päättää kostaa, mutta Meksiko on paha paikka: siellä jokainen ihminen on silkkaa saastaa, olipa kyseessä mies, nainen, isä tai vaikkapa poliisi. Kaikki ovat samaa paskaa, ja kaikki ansaitsevat kuolla Rambon kynsissä. Ainoa poikkeus on Carmen (Paz Vega), joka ensin pelastaa Rambon, jotta tämä voi sitten pelastaa hänet.

Elokuvan lopussa Rambo repii erään meksikolaisen rinnasta tämän yhä sykkivän sydämen. Monet muut hän tappaa Väkivallan vihollinen 3- ja Yksin kotona -elokuvista tutuin ansoin. Siihen tiivistyy Rambo: Last Bloodin naurettavuus ja suoranainen rasistisuus. Stallonen kuvaa Meksikosta ja meksikolaisista on vaikea muuksi kutsua, mutta mikään yllätys tällainen maailmankuva hänen kaltaiseltaan ihmiseltä ei ole. Tuttuun tapaansa Stallone on myös kirjoittanut hahmolleen muka tunteikkaita ja syvällisiä puheita, mutta yksi asia ei sentään ole entisellään: ikä alkaa jo painaa, eikä Rambo jaksa juosta entisaikojen tapaan.

Elokuvan ohjauksesta vastaa lahjaton Adrian Grunberg, jonka edellisessä elokuvassa Get the Gringo (2013) seikkailtiin niin ikään Meksikossa ja sentään paremmin tuloksin kuin tässä tekeleessä.

1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Future Film
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

18u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Ensi-illat

Perjantai 17.9.

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A A A A

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat