setoinenlukubd

IT: CHAPTER TWO
Yhdysvallat 2019

Ohjaus:
Andy Muschietti
Käsikirjoitus: Gary Dauberman
Tuotanto: Barbara Muschietti, Dan Lin, Roy Lee
Pääosissa: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader

1 tunti 44 minuuttia

Andy Muschiettin hittielokuvan Se (2017) tapahtumat jatkuvat nykypäivässä. Ensimmäisen elokuvan teinit ja esiteinit ovat nyt keski-ikäisiä aikuisia, jotka ovat jättäneet synkän kotikaupungin kauas taakseen. Mystinen ja maaginen kaupunki pyyhkiytyy muistoista sitä mukaa, mitä kauemmaksi sieltä pääsee. Vain yksi kaveriporukasta jäi kotikaupunkiin, ja eräänä iltana hän soittaa vanhoille ystävilleen kutsuakseen heidät käymään: Se on palannut.

Stephen Kingin romaani kuvitellun ja todellisen välillä liikkuvasta tappajapellestä on yli tuhatsivuinen ja mainio aarreaitta sellaisille elokuvantekijöille, mitkä eivät halua tiivistää elokuviaan. Muschiettin ensimmäinen Se oli 135-minuuttisena massiivisen pitkä kauhuelokuvaksi, mutta Se: Toinen luku menee jo liiallisuuksiin 169-minuuttisessa mitassaan. Lopputulos ei tunnu venytetyltä, mutta tv-sarjan tuntu siinä jo on. Syynä on liian monet päähenkilöt ja liian monet tasot tarinassa, jota ei kerrota yhden ihmisen tai yhden ryhmän vaan monien yksilöiden kautta.

Se: Toinen luku on myös poikkeuksellisen suurilla resursseilla tehty kauhuelokuva ja se näkyy. Visuaalisten tehosteiden määrä on lukematon ja laatu vaihteleva. Suurempi ongelma on se, että CGI-kuviin on turvauduttu silloinkin, kun kohtaus olisi ollut mahdollista toteuttaa ”oikeasti” ja tietokonegrafiikan jälki näkyy lopputuloksessa. Ennen tällaisten elokuvien viehätysvoimana oli juuri se, että kaikki oli aitoa, oikeasti toteutettua. Se on elokuvan taikaa, toisin kuin videopeliä muistuttava tietokonegrafiikka.

Muschietti on lähtenyt jatko-osassa selvästi koomisemmalla linjalle kuin ensimmäisessä osassa, mutta hän ei kuitenkaan osaa yhdistellä tragiikaa ja komiikkaa. Sen lisäksi liki kaikki verbaaliset vitsit ovat nykyamerikkalaiseen tyyliin kaikkea muuta kuin hauskoja. Kaipa niiden on tarkoituksena toimia jonkinlaisina keventäjinä elokuvan kauhistuttavalle ilmapiirille, millaista siinä tosin ei ole. Se on nimittäin aika puhdas kauhukomedia, tahtoi tai ei. Hauskuuden puutetta korvaa muuten miellyttävä tunnelma ja näyttelijät, jotka ovat mainioita yksin, mutta eivät juurikaan sovi yhteen. James McAvoyllakin alkaa olla jo taakkanaan X-Men-elokuvasarja, ja kun hän ilmestyy tällaiseen toisenlaiseen ”ryhmätarinaan”, tulee katsojan mieleen väkisinkin aivan eri elokuvasarja. 

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ohjaajan kommenttiraita ja useita dokumentteja.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Warner Bros.
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: Dolby Atmos-TrueHD
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

16u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla kuvio kylla 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja