rivienvalissadvd

DOUBLES VIES
Ranska 2018

Ohjaus: Olivier Assayas
Käsikirjoitus: Olivier Assayas
Tuotanto: Charles Gillibert
Pääosissa: Guillaume Canet, Juliette Binoche

1 tunti 46 minuuttia

Ranskalaisohjaaja Olivier Assayas on tehnyt taas vaihteeksi pienimuotoisemman, toteutustavaltaan kevyemmän ja muodoltaan intiimimmän rainan.

Rivien välissä on loppua kohden yhä hauskemmaksi ja huvittavammaksi muuttuva tarina pienestä piiristä, pienestä kuplasta, jossa elää kaksi pariskuntaa: kirjankustantaja (Guillaume Canet) ja hänen näyttelijävaimonsa (Juliette Binoche) sekä ei erityisen merkittävä, muttei mitätönkään kirjailija (Vincent Macaigne) ja hänen vaimonsa (Nora Hamzawi). Ensimmäisellä parilla on vaikka mitä yhteistä, lapsikin, mutta ei kumpikaan erityisen onnelliselta vaikuta. Mieskin aloittaa heti suhteen uuden alaisensa (Christa Théret) kanssa. Nuoren tulokkaan tehtävänä on tuoda kustantamoa kohti ”nykyaikaa”: internetiä, sähkökirjoja, ties mitä. Menestystä janoava nuori nainen ei tiedä mistään muusta mitään.

Kustantaja ja kirjailija ovat toista polvea. Välit alkavat kylmetä entisestään, kun Alain kieltäytyy kustantamasta Léonardin uutta teosta. Alkaa pieni ketjureaktio, joka ehkä lopulta johtaa johonkin – tai sitten kaikki etenee omalla painollaan. Erityisen juonivetoinen elokuva Rivien välissä ei ole, eikä se kosiskele katsojia miellyttävillä roolihahmoilla, vaikka ei kukaan päähenkilöistä erityisen ikäväkään ole. Päähenkilöt ovat vähän keskinkertaisia, kuten tämä elokuvakin: se on taitavan ohjaajan teos, näyttelijät ovat mainioita ja teemat kaikessa tuttuudessaan yhä toimivia, mutta välityö se on.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: Cinema Mondo
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ääni: Dolby Digital 5.1
Kuva: 1,85:1
Levyjä: 1

su

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja