selvhenterbd

SELVHENTER
Tanska 2019

Ohjaus: Magnus Millang
Käsikirjoitus: Magnus Millang, Emil Millang
Tuotanto: Elise Lund Larsen, Christian Potalivo
Pääosissa: Magnus Millang, Emil Millang

1 tunti 32 minuuttia

Selvhenter on vaihteeksi hyvä tanskalainen komedia. Veljesten Magnus ja Emil Millangin yhdessä kirjoittama ja pääosittama puolitoistatuntinen kertoo eriparisista veljeksistä, jotka lähtevät Espanjaan hakemaan alkoholisti-isänsä ruumiin kotiin.

Magnus on mainosmaailman entinen tähtinimi, joka on muuttunut täydellisen narsistiseksi mulkvistiksi. Kaiken lisäksi hän vihaa isäänsä, jonka itsekin kaljasta riippuvainen Magnus muistaa vain ja ainoastaan juoppona. Nuorempi veli Emil on toista maata: hän rakasti isäänsä ja rakastaa veljeäänkin, vaikka aihetta jälkimmäiseen ei ole. Hän saapuu Magnuksen luo pyytääkseen tätä mukaansa noutamaan isän ruumiin. Akuutista rahapulasta kärsivä Magnus suostuu vasta, kun hän muistaa isänsä arvokkaan rannekellon. Espanjan-reissusta ei kuitenkaan tule sellainen, mitä suunniteltiin.

Selvhenter on itsensä kokoinen elokuva, vaikka siinä onkin enemmän vauhtia ja seikkailuja kuin perinteisissä pohjoismaisissa komedioissa. Roolihahmot ja henkilökuvaus pitävät sen kuitenkin vakaasti tanskalaisuuden puolella. Sosiaalisesti kömpelö veljeskaksikko tuo vähän väliä mieleen Klovni-sarjan pääparin, varsinkin kun Magnus on myöskin itsekeskeinen, töksäyttelevä ja seurauksista vähät välittävä dorka. Idea ruumiinryöstöstä ja sen tuottamista ongelmista on tietysti vanha, eikä Selvhenter mikään Mutta... kuka murhasi Harryn? ole.

Magnus Millangin debyyttiohjauksen pohjoismaisuus korostuu siihen värimäärittelyvaiheessa lisätyssä keltaisessa sävyssä, jonka pitäisi muistuttaa erikoisen upeaa auringonpaistetta. Onneksi sen suhteen on oltu säästeliäitä.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

7u

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla   

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja