destroyerbd

DESTROYER
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Karyn Kusama
Käsikirjoitus: Phil Hay, Matt Manfredi
Tuotanto: Fred Berger, Phil Hay, Matt Manfredi
Pääosissa: Nicole Kidman, Sebastian Stan, Toby Kebbell

2 tuntia 1 minuutti

Hyvä pieni käänne elokuvan lopussa piristää kummasti hitaasti muuten tuttuja polkuja etenevää Destroyeria, jossa Nicole Kidmanin on mainostettu tekevän uransa parhaimman roolisuorituksen. Sitä se ei kylläkään ole, mutta kyseessä on vaihteeksi yksi sellainen elokuva, jossa ohjaaja on ollut niin päänäyttelijänsä pauloissa, että lopullisessa elokuvassa ei näykään mikään muu kuin näytteleminen – että katsokaa nyt, tässä Nicole Kidman näyttelee.

Kidman on maskeerattu vähän itseään vanhemmaksi ja runsaasti rähjäisemmäksi. Hän on Erin, rikospoliisi, jonka elämä on ollut yhtä alamäkeä sen jälkeen, kun hänet nuoren parinsa Christin (Sebastian Stan) määrättiin soluttautumaan pankkiryöstäjäliigaan. Nyt tuo liiga näyttää jälleen heränneen henkiin, ja Erin on päättänyt maksaa vanhat kalavelat sen johtajan kanssa. Siinä ohessa hän joutuu tappelemaan – ai, kun teki kipeää – ja selvittämään välejä kapinoivaan teini-ikäiseen tyttäreensä.

Destroyerissa ei ole liikaa sisältöä, mutta painotukset ovat hieman pielessä. Vielä pahempi ongelma on elokuvan erittäin laahaava rytmi, joka tuntuu itsetarkoitukselliselta – ikään kuin hitaus toisi elokuvaan lisää taiteellista arvoa ja yleistä arvokkuutta. Pitkissä kuvissa ei ole mitään vikaa, mutta liian pitkissä on. Ohjaaja Karyn Kusamalla on aiempaa kokemusta muun muassa Aeon Fluxista (2005), Charlize Theronin tähdittämästä ison budjetin toimintaelokuvasta, ja tässäkin kyllä harvat toimintakohtaukset toimivat varsin hyvin. Jossakin kaiken hitauden ja sukupuolen korostamisen alla piillee hyvä rikosraina.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Trailereita.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Universal Sony / Scanbox
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 5.1
Kuva: 2,35:1
Levyjä: 1

16u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja