instantfamilybd

INSTANT FAMILY
Yhdysvallat 2018

Ohjaus: Sean Anders
Käsikirjoitus: Sean Anders, John Morris
Tuotanto: Sean Anders, John Morris, Mark Wahlberg, ym.
Pääosissa: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner

1 tunti 58 minuuttia

Kaksi kehnoa Daddy’s Home -nimistä komediaa yhdessä tehneet ohjaaja Sean Anders ja Mark Wahlberg ovat nyt saaneet valmiiksi toisenlaisen perhekomedian. Instant Familyssa Walhberg ja Rose Byrne näyttelevät ikäistään pariskuntaa, joka elää onnellista, vaurasta ja hyvää elämää. Lapsia heillä ei ole, mutta lopulta pariskunta päättää ryhtyä sijaisvanhemmiksi. Uuteen onnelliseen kotiin pääsee muuttamaan meksikolainen sisaruskolmikko: teini-ikäinen ja kapinoiva Lizzie (Isabela Moner), arka ja hölmö poika (Gustavo Escobar) sekä joukon nuorin, itsepäinen pikkuprinsessa (Julianna Gamiz).

Instant Family onkin eräänlainen opetuselokuva siitä, mitä sijaisvanhemmuus on, kenelle se on tarkoitettu ja miten siihen pääsee osalliseksi. Se, että elokuvan pääpari on valkoihoinen ja heidän pelastamansa lapset tummempaa sorttia, tuodaan esiin laittamalla Wahlbergin hahmo puhumaan ”valkoisesta pelastajasta”. No, se että joku asia tiedostetaan ei syyntakeettomaksi tee, mutta tällaista elokuvaa ei olisi syntynyt ilman nimekästä pääparia.

Andersin aiempiin ohjaustöihin nähden Instant Family on huomattavasti sujuvammin kerrottu ja sen elokuvallinen toteutus – joskin täysin persoonatonta – on sentään valkokankaalle sopivaa eikä mitään tv-kerrontaa. Mutta myöskin elokuvan suurimmat tai ainakin näkyvimmät ongelmat ovat myös kerronnassa ja painotuksissa. Instant Family on nimittäin oksettavuuteen asti sokeroitu, korni ja sentimentaalinen juttu, jonka perimmäinen tarkoitus tuntuu olevan jonkinlaisen amerikkalaisen idyllin ja mielenterveyden ylläpitäminen. Siltä osin se tulee varmasti aiheuttamaan vastareaktioita meissä eurooppalaisissa katsojissa, mutta elokuvan monet viihdyttävät ja hieman hauskatkin kohtaukset tasoittavat kokonaisuutta.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, pieleen menneitä ottoja ja dokumentteja elokuvan teosta.

 

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: 20th Century Fox / Paramount
Tekstitys: suomi, ruotsi, ym.
Ääni: DTS-HD MA 7.1
Kuva: 2,39:1
Levyjä: 1

7u

 

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla kuvio kylla  

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai

 

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja